ΑΛΛΟ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ! ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΣΙΤΑΡΙΑ!!

Στις 8-9 Ιουλίου 2011 στη Σιταριά / Rossen της Φλώρινας έγινε το πρώτο Πανμακεδονικό Αντάμωμα. Μια πολύ καλή εκδήλωση που αξίζει να καθιερωθεί.
Όμως, την επόμενη ημέρα 10/7/2011, αμέσως μετά το Πανμακεδονικό Αντάμωμα, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο βίντεο συνοδευόμενα με, ανεξήγητα για την λογική, κείμενα στα οποία αντί να.....
τονισθεί η πολιτιστική πλευρά της εκδήλωσης περιείχαν ένα εμπρηστικά διχαστικό περιεχόμενο ακροδεξιάς κοπής και ραφής όπως αυτό:

«Διαψεύδοντας τα γραφικά απολιθώματα του εθνοτικού μίσους, όλα σχεδόν τα μακεδονικά πανηγύρια, ξεκινούν φέτος με το "Μακεδονία
ξακουστή, Ελλήνων το καμάρι". Οι νέοι της Μακεδονίας, έχουν απομονώσει πλήρως τους εμμονικούς κήρυκες του εμφυλιοπολεμικού μίσους, που ζουν με τις αναμνήσεις και ονειρεύονται νέες σφαγές. Ούτε 20 χαζοχαρούμενοι νενέκοι δεν έμειναν πλέον να αμφισβητούν ότι Μακεδονία=Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!»

Τα παραπάνω γεμάτο εμφυλιοπολεμικές φοβίες κείμενο θα το βρείτε σε εκατοντάδες ιστοσελίδες, αρχής γενομένης από το ιστολόγιο taxalia (κλίκ εδώ). Αναδημοσιεύτηκε αυτούσιο εν ριπή οφθαλμού σε πάμπολλα blogs του γνωστού αρχαιόπληκτου “πατριωτικού χώρου” (κλίκ εδώ, και εδώ, και εδώ κλπ).
Εκτός από τα μπλογκς, στη μάχη των εντυπώσεων μπήκε με κατευθυνόμενο δημοσίευμα και η εφημερίδα “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” σε μια, ευτυχώς αποτυχημένη, προσπάθεια διχασμού των Μακεδόνων να εμφανίσει προς τα έξω την ψευδή εικόνα ότι το Πανμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά ήταν “ελληνικό” σε αντίθεση με το δήθεν “ανθελληνικό” της γειτονικής Μελίτης το οποίο θα ακολουθούσε μετά από 10 μέρες την ημέρα του Προφήτη Ηλία / Ilinten 20/7/2011, τη στιγμή που και οι δυο εκδηλώσεις ήταν Μακεδονικές. (κλίκ εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα –διαβάστε επίσης και τα σχόλια που ακλούθησαν για να καταλάβετε πως φανατίζουν τον κόσμο).
Η επιβεβαίωση ότι κάποιο αόρατο χέρι προσπάθησε να αποκρύψει την αλήθεια και να διχάσει τους Μακεδόνες έγινε από την ίδια εφημερίδα με νεώτερο δημοσίευμα στις 14/8/2011:

Πρώτο Θέμα : 14/8/2011 . Του Παναγιώτη Σαββίδη
«Τα τελευταία χρόνια, τα παραδοσιακά πανηγύρια της Μακεδονίας έχουν μπει στο στόχαστρο της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας και χρησιμοποιούνται ως «πειστήρια» σχετικά με το ότι στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες που δεν αισθάνονται Έλληνες. Την ώρα που οι Σκοπιανοί και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους προσπαθούν να αποδείξουν πως οι Μακεδόνες δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, πολιτιστικοί σύλλογοι απ’ όλη τη Μακεδονία έδωσαν τη δική τους απάντηση στην ανιστόρητη προπαγάνδα, στο πρώτο «Παμμακεδονικό Αντάμωμα», το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Σιταριά Φλώρινας, με πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες», ο οποίος, παρά τη γενικότερη κρίση, έχει να επιδείξει πλούσια δράση. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που οδηγεί στην καθιέρωσή της ως ετήσιου θεσμού.»

Αυτή, λοιπόν, την εικόνα “έχτιζε” νυχθημερόν μέσα στο κατακαλόκαιρο κάποιο “αόρατο” μακρύ χ
Keywords
Τυχαία Θέματα