Αλλάζουν θέσεις οι Σοσιαλδημοκράτες των Σκοπίων για την ονομασία

Αλλαγή θέσης απο τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) τάσσετε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα του SDSM, εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου, αναφέρεται ότι «αν το
κόμμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της.....
χώρας, ενδεχόμενη λύση στην οποία θα κατέληγαν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα, θα....
τεθεί σε δημοψήφισμα».

Σε αναφορά του όμως στην εθνική ταυτότητα των Σκοπιανών αναφέρει χαρακτηριστικά: «ζητήματα που σχετίζονται με την εθνική ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτα».

Η Ράντμιλα Σεκερίνσκα, ηγετικό στέλεχος του SDSM, δήλωσε ότι το SDSM, με τη θέση υπέρ του δημοψηφίσματος, επιχειρεί να συμβάλει στον τερματισμό της αντιπαράθεσης στην πολιτική σκηνή της χώρας σχετικά με το εάν πρέπει να διεξαχθεί ή όχι δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας.

Η απόφαση αυτή του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και των Μ.Μ.Ε. των Σκοπίων, που θεωρούνται φίλα προσκείμενα στην αντιπολίτευση και τα οποία σημειώνουν ότι ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι εμμένει στο θέμα του δημοψηφίσματος, για να μην αναλάβει την πολιτική ευθύνη που απαιτείται, για να δοθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας και για να επιβαρύνει τις διαπραγματεύσεις.

Ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του SDSM, όμως δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές, ούτε θα διεκδικήσει κάποια κυβερνητική θέση, αν το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές.

http://xypnistere.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα