Αιέν αριστεύειν

Οι εκλογές που τόσο ζητούσαμε ως λαός πλησιάζουν. Το ερώτημα όμως παραμένει αμείλικτο. Στρώσαμε τον εαυτό μας κάθε διαθέσιμο ελεύθερο δευτερόλεπτο στην μελέτη για να γίνουμε σοφότεροι ώστε να αποφασίσουμε σοφότερα; Ταπεινώσαμε τον τεράστιο εγωισμό μας που εμποδίζοντας μας να δούμε τα λάθη μας και στερώντας μας την βελτίωση μέσω αυτοκριτικής μας κατάντησε σε αυτό το σημαίο;
Αυτοκριτική λοιπόν και....
αύξηση της υπολογιστικής ισχύος ημών τον νεο-Ελλήνων.
Κατάλυση της ιδιότυπης δικτατορίας του μέτριου (και όχι του μέτρου) που καταδυναστεύει την δύσμοιροι χώρα μας από την αναγέννησή της τον 19ο αιώνα. Ας σταματήσουμε να εξορίζουμε με την κακή συμπεριφορά μας και την κακή ζήλια τους άριστους πολίτες αυτής της χώρας στο εξωτερικό. Ας σταματήσουμε να παρακολουθούμε εκπομπές που διακωμωδούν ιδιάζουσες περιπτώσεις συμπολιτών μας που χρήζουν ψυχικής υποστήριξης. Είμαστε γελοίοι αν νομίζουμε ότι συγκρινόμενοι με τους ανθρώπους που παρουσιάζονται σε πολλές εκπομπές της τηεόρασης (όπως της Α.Πάνια κλπ) μπορούμε να νιώσουμε (στα στενά περιθώρια της εκπομπής) έξυπνοι!
Το τραγικό αστείο (τραγική ειρωνεία κατά το ορθότερο) είναι ότι το μπορούμε να γίνουμε πραγματικά έξυπνοι αλλά δυστυχώς δεν έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Ας μην ξεχνάμε την ιδιότητα της «κυριαρχίας» στην γενετική. Γεγονός που συνεπάγεται ότι ως λαός φέρουμε τα γονίδια «γιγάντων της διανόησης». Το γεγονός αυτό όσο είναι ελπίδα για εμάς και τις μελλοντικές γενιές τόσο είναι και υποχρέωση απέναντι στα υπόλοιπα αδέρφια συνανθρώπους που περιμένουν από εμάς να τους βοηθήσουμε (έστω και αν δεν το συνειδητοποιούν). Οι αυξημένες δυνατότητες φέρουν πάντα και αυξημένες ευθύνες. Υπεύθυνα λοιπόν. Απέναντι στα παιδιά μας απέναντι στους συμπολίτες μας απέναντι στην ανθρωπότητα αλλά πάνω από όλα υπεύθυνοι απέναντι σε εμάς τους ίδιους.
Καλή μας επιτυχία ακριβοί μου φίλοι. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω σε εμάς.
Φιλικά
Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης Σόφια 2/ 4/ 2012 10:17
[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα