Άγρια σύγκρουση στη Βουλή

Μάχη διαρροών ακολούθησε την συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με το τι διημείφθη μεταξύ τους στα είκοσι πέντε λεπτά που συζήτησαν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη.....
Βουλή. Στο επίκεντρο των άτυπων ενημερώσεων των δύο πλευρών βρέθηκε η διαρροή από πλευράς Μεγάρου
Μαξίμου ότι ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να πάρει θέση στις απόψεις που ακούγονται για «Γουδί», «κρεμάλες» και ειδικά δικαστήρια οι οποίες δημιουργούν, όπως φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου, κακή ατμόσφαιρά στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό περιβάλλον ο κ. Σαμαρά απάντησε πως δεν υποστηρίζει τέτοιες απόψεις. Από την πλευρά της Συγγρού διαψεύδουν κατηγορηματικά μια τέτοια στιχομυθία. Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζουν σχετικά: «ούτε στιγμή δεν έγινε τέτοια αναφορά από τον κ. Παπανδρέου, ουδέν ψευδέστερο τούτου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έφτασε στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στη Βουλή συνοδευόμενος από τους κυρίους Γιάννη Μιχελάκη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, εξήλθε φανερά εκνευρισμένος, ίσως και οργισμένος σύμφωνα με όσα μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες. Ο κ. Σαμαρά είχε ήδη εκνευριστεί ακούγοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και έπειτα από την μεταβολή της ώρας της συνάντησης κατά 45 λεπτά και την αλλαγή του τόπου από το Μέγαρο Μαξίμου στην Βουλή. Το κλίμα επιφόρτισε και η επίθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, λίγα λεπτά πριν το ραντεβού των δύο αρχηγών.

Σύμφωνα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Σαμαράς σκέφτηκε ακόμη και να ζητήσει την ακύρωση της συνάντησης η οποία μετατέθηκε χρονικά κατά 45 λεπτά (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ξεκινήσει το τετ α τετ των δύο αρχηγών στις 19.00) και άλλαξε δύο φορές ο τόπος της πραγματοποίησής της.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός δεν υπέβαλλε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κανενός είδους πρόταση για συγκυβέρνηση.

Όμως από την πλευρά του πρωθυπουργού έγινε εκτενής ενημέρωση για όλες τις κινήσεις που έχουν γίνει στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τα σενάρια για την έκβασή τους εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής. Ο κ. Παπανδρέου μάλιστα απεύθυνε έκκληση για στήριξη της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και πρότεινε στον κ. Σαμαρά κοινή δράση και στάση από τα δύο μεγάλα κόμματα τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς.

Όταν δημοσιογράφοι ζήτησαν από συνεργάτες του πρωθυπουργού να προσδιορίσουν τι σημαίνει «κοινή δράση», αυτοί παρέπεμπαν στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας σιβυλλικά: "αν θέλει ο πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να σας πει τι του πρότεινε ο πρωθυπουργός".

Κατά πληροφορίες, στην έναρξη της συνομιλίας των δύο ανδρών ο κ. Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε την ενόχλησή του και διαμαρτυρήθηκε στον κ. Γιώργο Παπανδ
Keywords
Τυχαία Θέματα