Αγανάκτηση και ψήφος «μη εμπιστοσύνης»

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση οι Έλληνες Αγανακτισμένοι που παρέμειναν μέχρι αργά τη νύχτα συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος μπροστά από το κτίριο της Βουλής. Σε κάθε θετική ψήφο βουλευτή, το όνομα του οποίου ακουγόταν από μεγάφωνο που έχει στηθεί έξω από το....
κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «ανεπιθύμητος».

Οι Αγανακτισμένοι
έδωσαν στην κυβέρνηση ψήφο «μη εμπιστοσύνης» στο 28ο διαδοχικό ραντεβού τους, στο οποίο παρόντες ήταν περίπου 10.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας. Το ετερόκλητο αχρωμάτιστο κίνημα της πλατείας Συντάγματος έστησε τις δικές του κάλπες και προσκάλεσε τους περαστικούς να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ δήλωσε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με «μητέρα των μαχών» τη διαδήλωση της ημέρας που θα ψηφίζεται στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο.

Με το τέλος της ψηφοφορίας και για λίγα λεπτά μπροστά στον φράχτη που είναι τοποθετημένος για να εμποδίζει την πρόσβαση στον προαύλιο χώρο της Βουλής δημιουργήθηκε μικροένταση, όταν μερίδα των συγκεντρωμένων εκτόξευε μπουκάλια με νερό προς το εσωτερικό του προαυλίου του Κοινοβουλίου. Η κατάσταση, ωστόσο, εκτονώθηκε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η αποχώρηση των βουλευτών έγινε χωρίς προβλήματα λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όμως μία ώρα αργότερα, όταν διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς την οδό Πανεπιστημίου, προκλήθηκαν επεισόδια με μερίδα νεαρών να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Ένταση προκλήθηκε και το απόγευμα της Τρίτης, όταν διαδηλωτές επεχείρησαν να τοποθετήσουν μια ελληνική σημαία στον σιδερένιο φράχτη της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

pathfinderΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα