Α. Σαμαράς: Τέλος στη συζήτηση για παράταση των εκλογών

Με την λέξη «τέλος» ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να κλείσει με τον πιο ηχηρό τρόπο την συζήτηση που άνοιξε μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στην κυβέρνηση Παπαδήμου για παράταση της θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης.

Μιλώντας στο συνέδριο του ελληνομερικανικού επιμελητηρίου , ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση αυτή είναι προσωρινή και ......
μεταβατική,
για να μη χρεοκοπήσει η χώρα. Για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους μας. Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες. Και τέλος!»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι εφόσον δεν υπάρχει καμία συμφωνία μακροχρόνιας συνεργασίας και με δεδομένο ότι η αστάθεια στην Ευρώπη θα κρατήσει χρόνια, δεν μπορεί να τίθεται θέμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης Πασπαδήμου.

«Εμείς την υπογραφή μας να τη σεβόμαστε!» Με αυτή την φράση ο κ. Σαμαράς άφησε αιχμές τόσο κατά του Γ. Παπανδρέου όσο και εμμέσως κατά του ίδιου του Λουκά Παπαδήμου αφού στελέχη της κυβέρνησης του όπως ο Π. Καψής και ο Γ. Σταυρόπουλος απάντησαν με μισόλογα και υπονοούμενα για την διάρκεια του βίου της παρούσας κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι οι εκλογές αποτελούν βαλβίδα ασφαλείας για την αποτροπή κοινωνικών εντάσεων και πως απαιτείται νωπή εντολή για να ληφθούν οποιαδήποτε νέα μέτρα και όχι μια κυβέρνηση «χωρίς καμία νομιμοποίηση» γιατί αυτό θα οδηγούσε «σε πολιτική ακυβερνησία και κοινωνική ένταση!»

Ο κ. Σαμαράς καυτηρίασε όσους μέχρι πριν 2 χρόνια χαρακτήριζαν συνταγή ακυβερνησίας, μια κυβέρνηση συνεργασίας και σήμερα την προβάλλουν ως μοναδική λύση σωτηρίας ενώ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΑΟΚ επιδιώκει την παράταση της παρούσας κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τα εσωτερικά του προβλήματα και να λησμονήσει ο λαός τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Δεν θα αφήσω κανέναν να την υπονομεύσει.» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, επικρίνοντας όσους δεν ήθελαν την δημιουργία της παρούσας κυβέρνησης που εκείνος επιδίωξες και τώρα εμφανίζονται σαν να την «αγάπησαν ξαφνικά.»

Στο οικονομικό και προγραμματικό σκέλος της ομιλίας του , ο Πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τις κινήσεις που θα κάνει ως Πρωθυπουργός δίδοντας έμφαση στην μείωση των φόρων για να ανακάμψει η οικονομία και παρουσιάζοντας ως ισοδύναμα μέτρα την μείωση της σπατάλης και τις μεταρρυθμίσεις.

Μια φράση του όμως για την μείωση της σπατάλης αφορούσε και το μέγεθος του κυβερνητικού σχήματος γεγονός που ερμηνεύτηκε όχι μόνο ως προαναγγελία για την δημιουργία μικρού υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές αλλά και ως ενδεχόμενο πράσινο φως στον κ. Παπαδήμο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του για τους επόμενους 2 μήνες που σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά θα παραμείνει στο τιμόνι της χώρας.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Σπατάλη είναι η μεγάλη κυβέρνηση που κοστίζει όλο και περισσότερα και προσφέρει όλο και λιγότερα. Και απ’ αυτήν αρχίζεις τις περικοπές. Για να πειστούν όλοι ότι εννοείς αυτά που λες. Και για να πεισ
Keywords
Τυχαία Θέματα