TI ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ

Το http://www.logia-starata.blogspot.com/ σήμερα ξεκινάει μία νέα δημοσκόπηση, την οποία μπορείτε να την δείτε στην αρχική σελίδα των αναρτήσεων πάνω δεξιά.
Το νέο ερώτημα είναι "τί θα ψηφίζατε αν σήμερα είχαμε εκλογές".
Επιλέξαμε το ερώτημα να διατυπωθεί έτσι και οι επιλογές εκείνων που θα.....
συμμετέχουν να
είναι τέτοιες ώστε πραγματικά ο ερωτώμενος...
...να μπει σε ένα συγκεκριμένο και πραγματικό δίλημμα:
1) Αν θα συμμετέχει τελικά στις εκλογές. Όσοι θα ψηφίσουν, θα πρέπει να είναι εκείνοι που τελικά θα πήγαιναν να ψηφίσουν, όπως συμβαίνει σε πραγματικές συνθήκες εκλογικής αναμέτρησης.
2) Όσοι επιλέξουν να ψηφίσουν, θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε κόμματα, τα οποία τελικά θα ενταχθούν στο τελικό ποσοστό. Αποκλείονται δηλαδή τα λευκά και τα άκυρα, τα οποία δεν εντάσσονται στο ποσοστό και στις πραγματικές εκλογές.
Γιατί το κάναμε αυτό; Μα γιατί απλά θέλουμε να μετρήσουμε κάτι που στις άλλες δημοσκοπήσεις δεν μετριέται: την πραγματική -δυνητικά- συμπεριφορά εκλογέων.
Γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει εκλογική συμπεριφορά. Είναι όμως ένα εργαλείο για να δούμε πράγματα που άλλες δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν.
Προκαταβολικά πρέπει να τονίσουμε, ότι η δημοσκόπηση αποτελεί την τάση του δείγματος των επισκεπτών του blog και απολύτως τίποτε άλλο.
Σας παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας!

http://www.logia-starata.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα