O δρόμος προς την άβυσσο δεν είναι μονόδρομος.

Γράφει ο Γιώργος Μελέτης
Το τελευταίο μνημόνιο υπερψηφίστηκε, από ότι πιο σάπιο υπάρχει στην βουλή των “Ελλήνων”, και ισχύει μέχρι την έλευση νεωτέρου.
Κανείς οικονομικός αναλυτής σε όλο τον κόσμο (εκτός κι αν σιτίζεται από την γραφειοκρατία της Ε.Ε. η την ντόπια διαπλοκή) δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην
επίσημη χρεωκοπία
της ....
χώρας, αλλά κάτω από χειρότερες συνθήκες και (το κυριότερο) στην χρεωκοπία και στην εξαθλίωση των κατοίκων.
Το νέο μνημόνιο:

Παρατείνει απλώς το αναπόφευκτο, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική μας θέση αφού δίνει χρόνο, στον μεν ηγετικό πυρήνα της Ε.Ε. να δημιουργήσει συνθήκες που θα αποτρέψουν την διάχυση της κρίσης στα υπόλοιπα “ευπαθή” κράτη μέλη, στους δε δανειστές να προετοιμαστούν και να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές τους.

Μεγαλώνει την ύφεση, κάνοντας ακόμα δυσκολότερη κάθε μελλοντική προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας και της χώρας.

Καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό σπρώχνοντας στο κλείσιμο χιλιάδες επιχειρήσεις.

Εξαντλεί τις αντοχές του λαού, αφού του κατατρώει το εισόδημα και τις οικονομίες του, ώστε η καταστροφή να τον βρει γυμνό και εξαθλιωμένο, εύκολη λεία στο σύγχρονο δουλεμπόριο.

Διαλύει τον κοινωνικό ιστό και σπρώχνει μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού στο περιθώριο, στην ανομία και στην παραβατικότητα, δημιουργώντας συνθήκες ζούγκλας.
Όλες αυτές τις μέρες ζήσαμε μια λυσσαλέα και ξεδιάντροπη προπαγάνδα, στα όρια της τρομοκρατίας, που εξαπολύθηκε χωρίς ίχνος τσίπας από τους τρεις ανώτερους πολιτειακούς παράγοντες (ο τέταρτος, ο ανώτατος, μακάριος, συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα).
Όχημα αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης και τρομοκράτησης του λαού ήταν και πάλι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και σου γεννιέται αμέσως το εύλογο ερώτημα. Είναι δυνατόν το μνημόνιο να φέρνει την εξυγίανση της χώρας και να το υποστηρίζουν με τόση λύσσα τα κυρίαρχα ΜΜΕ; Αυτά που έχουν ρημάξει, με τη διαπλοκή, τα χρήματα του κράτους για χρόνια και παρόλα αυτά χρωστούν δισεκατομμύρια; Κι οι μεγαλοδημοσιογράφοι που τα υπηρετούν; Εκατομμυριούχοι οι ίδιοι, ανησυχούν συνεχώς για τα χρήματα των φορολογουμένων, λες και τους δικούς τους παχυλούς μισθούς, τις βίλες τους, τα διαπλεκόμενα ταξιδάκια τους και τους αστυνομικούς που τους φυλάνε δεν τους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος αλλά τα χρεοκοπημένα κανάλια τους! Αν υπήρχε μνημόνιο για τις Εφημερίδες και τα Κανάλια, δεν θα έμενε ούτε ένα! Αλλά βλέπετε η Τρόικα και οι Δανειστές τον χρειάζονται αυτό τον συρφετό για να κάνει την βρώμικη δουλειά.
Στο δρόμο για την υπερψήφιση της νέας σωτηρίας η λυσσαλέα εκστρατεία των “μνημονιακών” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, έχοντας πια μαζί τους και τον άσωτο υιό Αντωνάκη, που όπως όλοι οι “μεταμεληθέντες”, έγινε βασιλικώτερος του βασιλέως.
Ο δοτός Πρωθυπουργός Παπαδήμος, εκτός από άξιος του μισθού του αποδείχτηκε Κοινός Ψεύτης και Τρομοκράτης. Δεν θα έχουμε καύσιμα, δεν θα έχουμε φάρμακα, δεν θα έχουν γάλα
Keywords
Τυχαία Θέματα