N E N I K H K A M E N !!!

Τούτο το χώμα είναι ΜΟΝΟ Δικό μας»
Μάνη 22 Φεβρουαρίου 2012
Η ΜΑΝΗ ΝΙΚΗΣΕ! Η ΕΥΝΟΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Αδέλφια Μανιάτες.
Η Αλήθεια έλαμψε. Η Μάνη ενίκησε για μια ακόμη φορά τους εχθρούς της. Οι Μανιάτες απέδειξαν ότι: « Όταν η Μάνη κινδυνεύει δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός».
ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ !
Μετά τον Καραμανλή, τον Μπασιάκο, τον Κοντό, τον Χατζηγάκη και τέλος τον…
ιδεολόγο Κιλτίδη, βρέθηκε ο υπουργός, ο ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,
που γνώριζε ότι η Μάνη ήταν, είναι θα παραμείνει ΑΔΟΥΛΩΤΗ, ΑΠΑΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ… Και το επιβεβαίωσε με νόμο του Κράτους, κάτι που οι προαναφερόμενοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ να πράξουν παρά την καθολική διακομματική αίτηση και συναίνεση!
ΗΔΗ με το Νόμο 4012, άρθρο 67 και ΦΕΚ 24/13.2.12, η Μάνη αποκτά την ελευθερία της και οι Μανιάτες αναπνέουν τον αέρα του «Αρσενικού βουνού τους», του Ταϋγέτου.
Σεβόμενοι τον εαυτό μας και την Ιστορία της Πατρίδας μας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε:
« H ΜΑΝΗ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ… ΚΑΣΤΑΝΑ»!

Μανιάτες Αδέλφια,
Επί πολλές δεκαετίες η Μάνη βίωνε την εσωτερική «ΣΚΛΑΒΙΑ», η οποία επινοήθηκε από το γραφειοκρατικό εκείνο σύστημα που βασάνιζε μέχρις εξοντώσεως τους κατοίκους της όταν τους «δίπλωναν σε μια κόλα χαρτί».
Από το 1991 μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των Μανιατών να «χτυπήσουν κάποια πόρτα» για να βρουν το δίκιο τους, αυτή, παράλογα, ανιστόρητα και ύποπτα, παρέμενε επτασφράγιστη. Κι ήταν τόσοι πολλοί οι μανιάτες, τόσες πολλές οι υπογραφές, τόσα πολλά τα δημοσιεύματα του τύπου, όσες ήταν και οι κραυγές απελπισίας και αγανάκτησης. Κι όμως οι πολιτικοί του Χθές ! Οι ίδιοι που έφεραν την πατρίδα μας σε αυτή την κατάντια, δεν «άκουσαν» τίποτε! Δεν ένοιωσαν τίποτε ! ΄Ηταν και παρέμειναν αυτό που λέμε όλοι σήμερα: «Πολιτικάντηδες» !
Μπένος , Σαμαράς και άλλοι πολιτικοί κυνηγοί της μεσσηνιακής ψήφου ..
έπαιζαν «ψευτοπόλεμο - χαρτοπόλεμο» με το αίμα, το μέλλον και την Ιστορική αγανάκτηση των Μανιατών.
Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, δημοσιεύσεις, υπογραφές, ομιλίες, όλα έπεφταν στο κενό. Στην περίπτωσή μας «ο κυρίαρχος λαός» και το αυταπόδεικτό ιστορικό δίκαιο παραδόξως εξαφανίζονταν. Τα τείχη ήταν πανύψηλα και η σιωπή βασίλευε στη χώρα που διαπραγματεύεται ακόμη και ιερές λίμνες με «χαρτιά» από την οθωμανοκρατία …
Μέχρι που το 2005 οι απογοητευμένοι Μανιάτες ίδρυσαν τη νέα «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Μια ομάδα αποφάσισε να παλέψει με «το θηρίο» αλλά, όχι στο παρασκήνιο, μα ΣΤΟ ΦΩΣ!!! Έτσι δημιουργήθηκε ο Σύλλογος « Ευνομία» της Ενιαίας Μάνης.
Δύσκολος ο Αγώνας, φάνταζε άνισος… «Το θηρίο» κρατούσε στρογγυλή σφραγίδα και «μια κόλλα χαρτί» και τα κράδαινε ως απειλή εξόντωσης. Διότι είχε εγκαταστήσει το δικό του «κράτος» μέσα στο Κράτος! Μιλούσαμε για Ενιαία Μάνη, δηλαδή για την επανένωση των δύο τμημάτων της, αυτών που δημιούργησε παραμονή Χριστουγέννων ο δικτάτορας Μεταξάς και ενός τμήματος (Βέργα –Αλμυρό – Μ. Μαντίνεια) που έκοψε ο «αρχιτέκτονας» του
Keywords
Τυχαία Θέματα