Mετεκλογικά διλήμματα

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη
Οι εκλογές προκηρύχθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη, για τις 6 Μαΐου και η Βουλή διαλύθηκε την επομένη, Μεγάλη Πέμπτη. Χωρίς να θέλω να κάνω τον ειδικό, ούτε τον ιδιαίτερα πληροφορημένο δημοσιογράφο που είναι μέσα στα πράγματα, δεδομένου ότι λόγω συνταξιοδότησης απουσιάζω από την πρώτη γραμμή της ενεργού πολιτικής δημοσιογραφίας αρκετά χρόνια, σαν απλός παρατηρητής
όμως και με την....
πείρα που πιστεύω ότι διαθέτω, έχω να διατυπώσω ορισμένες σκέψεις μου για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση και να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Πρώτον και κύριον θεωρώ πως οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών, διότι απ’ αυτές θα εξαρτηθεί η πορεία που επιβάλλεται να ακολουθήσει η χώρα για την αποτροπή και της παραμικρής ακόμη πιθανότητας χρεοκοπίας. Η πορεία που θα πρέπει να χαράξει και να ακολουθήσει απαρέγκλιτα η νέα κυβέρνηση για την οικονομική μας ανάκαμψη, η οποία θα επιφέρει την ανάπτυξη και την πάταξη της ανεργίας.
Παράλληλα, θα επιτρέψει την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων που περικόπηκαν αγρίως, με τις υποδείξεις της «τρόικα».
Εδώ πρέπει να σημειώσω, ότι ανήκω στη μερίδα των πολιτικών παρατηρητών, οι οποίοι δεν επηρεάζονται ούτε και πείθονται από τις δημοσκοπήσεις και πιστεύουν, ότι η καλύτερη δημοσκόπηση γίνεται στην κάλπη…
Έτσι, τόσον οι ελπίδες του Αντώνη Σαμαρά και γενικώς της ΝΔ για αυτοδυναμία, όσο και οι δηλώσεις του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου για πρωτιά, με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η κάλπη και μόνον αυτή δίνει πειστικά αποτελέσματα.

Το «Μνημόνιο»
Οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, έναντι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, με άλλα λόγια έναντι της «τρόικα» για την χρηματοδότησή της, για τον τρόπο αξιοποίησης των υψηλών δανείων και για την ομαλή εξυπηρέτησή τους, πρέπει οπωσδήποτε να τηρηθούν επακριβώς, διότι σε κάθε αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα θεωρηθεί αναξιόπιστη, αναξιόχρεη, αφερέγγυα με όλες τις πολύ σοβαρές συνέπειες που συνεπάγονται οι καταστάσεις αυτές. Η χώρα θα μπει στα περιθώρια της ανυποληψίας και του εξευτελισμού.
Η Ελλάδα θα εκμηδενισθεί και θα βυθισθεί στην ανυπαρξία. Θα απωλέσει το κύρος της και η φωνή της, όπως και η «προσωπικότητα» της θα αδυνατίσουν στον μεγαλύτερο βαθμό στους διεθνείς οργανισμούς και στα διεθνή «φόρα», με φυσικό επακόλουθο να εργάζονται εναντίον της, αντιστάσεως μη ούσης, οι εχθροί της και όλοι εκείνοι οι… «άσπονδοι φίλοι» που επιβουλεύονται τα συμφέροντά της, τα δικαιώματα της, την ανεξαρτησία, ακόμη και την ακεραιότητα της!
Το «μνημόνιο» και οι υποχρεώσεις μας που απορρέουν απ’ αυτό, αποτελούν το μονόδρομο που είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να ακολουθήσουμε για να σταθούμε στα πόδια μας, ανεξαρτήτως των τεράστιων ευθυνών εκείνων των πολιτικών και των παρατάξεών τους που με τα σκάνδαλα και την κακή τους διαχείριση ή ακόμη και τις απίστευτες καταχρήσεις τους και των άλλων που με τις άστοχες επιλογές και τις λανθασμένες ενέργειές τους, μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάστα
Keywords
Τυχαία Θέματα