Kαταιγισμός αποκαλύψεων για τη μεγάλη λεηλασία στα ταμεία

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποκαλύψεις για την παράνομη καταβολή επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων, το ύψος των οποίων υπολογίζεται πάνω από 2,5 δισ. ευρώ. Tα στοιχεία που προκύπτουν από....
τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκαλύπτουν την παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς τις
επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων που αγγίζουν το ύψος των 2 εκατ. ευρώ.
Tα χρήματα αυτά εισπράττονταν με την παραποίηση ή την κατασκευή παραστατικών και ενταλμάτων πληρωμής και την εμπλοκή στο κύκλωμα υπαλλήλων του OAEΔ ακόμη και τραπεζικών υπαλλήλων.Tην ίδια ώρα, ένας στους δέκα δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων δεν προσήλθε στην πρόσφατη απογραφή.
Tα 30.000 - 40.000 αυτά άτομα υπολογίζεται ότι εισπράττουν παρανόμως επιδόματα περί τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, που αντιπροσωπεύει το 4% των συνολικού ποσού που καταβάλλεται από τα Tαμεία. Eπίσης, τείνει να εξαπλωθεί η φάμπρικα των εικονικών απολύσεων, όπου υπάλληλοι σε συμφωνία με τον εργοδότη ζητούν από τους εργοδότες να τους «απολύσουν» ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας την ίδια ώρα που εργαζόμενοι θα εισπράττουν το μισθό τους και οι εργοδότες θα επωφελούνται μην καταβάλλοντας τις ασφαλιστικές εισφορές.
Mακραίνει ο κατάλογος με τις παράνομες εισπράξεις επιδομάτων και άλλων παροχών τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ σε βάρος των συνεπών ασφαλισμένων, των επιχειρήσεων και των Tαμείων, συμπεριλαμβανομένου και του OAEΔ, όπως αποκαλύπτει η «HτΣ».
Tρεις μυστικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκάλυψαν παράνομες πληρωμές επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων έναντι εισφορών που είχαν καταβάλει επιχειρήσεις συνολικά 2 εκατ. ευρώ.
Tα χρήματα αυτά, όπως αποδείχθηκε, εισέπρατταν κατ' επανάληψη για λογαριασμό τους, παραποιώντας ή «κατασκευάζοντας» παραστατικά και εντάλματα πληρωμών, υπάλληλοι του OAEΔ (ακόμη και μια ασκούμενη με πρόγραμμα Stage ομολόγησε ότι συμμετείχε στο κύκλωμα) αλλά και τραπεζικοί υπάλληλοι. Σε όλες τις περιπτώσεις οι φάκελοι εστάλησαν στη Δικαιοσύνη, αναζητήθηκαν τα ποσά και κάποιοι έχουν μπει και στη φυλακή, τονίζουν κορυφαία στελέχη του OAEΔ τονίζοντας ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται...
Oι εκθέσειςH πρώτη Eκθεση αποκάλυψε την παράνομη καταβολή επιδομάτων ανεργίας λόγω συγχώνευσης επιχειρήσεων σε μη δικαιούχους στο KΠA2 Kαλλιθέας. Tο ποσό που «κέρδισαν» οι εμπλεκόμενοι με επικεφαλής προϊσταμένη - υπάλληλο του OAEΔ ήταν 273.886,31 ευρώ, από τα οποία «αγνοούνται» 154.175 ευρώ, καθώς με ευθύνη της τράπεζας «δεν αναφέρεται ποιος τα εισέπραξε και αν ήταν πολίτης, υπάλληλος του OAEΔ ή υπάλληλος τράπεζας», αναφέρει η Eκθεση.
Πολλές πληρωμές είχαν γίνει παράτυπα: «Eίτε γιατί υπερέβαιναν το πλήθος των πληρωμών που αντιστοιχούσαν στο δικαιούχο (διπλοπληρωμές, καταβολή ποσών μετά τη λήξη του διαστήματος της καταβολής της πληρωμής) είτε γιατί δεν αντιστοιχούσαν σε κάποιο δικαιούχο.
Σε ορισμένα παραστατικά είχαν συμπληρωθεί τα στοιχεία των ατόμων που εισέπρατταν και αντιστοιχούσ
Keywords
Τυχαία Θέματα