Juncker: Ορατός ο κίνδυνος το ΔΝΤ να μην εκταμιεύσει την επόμενη δόση στην Ελλάδα τον ερχόμενο μήνα

Τι λένε για την αναδιάρθρωση

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μην εκταμιεύσει τον ερχόμενο μήνα τη δόση του δανείου για την Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. C. Juncker, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για τη επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας.
"Δεν είμαι εκπρόσωπος του ΔΝΤ,
όμως οι κανόνες λένε ότι μπορούν να εκταμιεύσουν την επόμενη δόση μόνο αν υπάρχουν οικονομικές εγγυήσεις για.....
περίοδο 12 μηνών", σχολίασε ο Juncker, εκφράζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα δεν θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους το 2011. Είμαστε αντίθετοι με το "reprofiling" του ελληνικού χρέους, προσθέτει επίσης, ενώ επισημαίνει ότι "Δεν απορρίπτεται η ιδέα ενός νέου πακέτου βοήθειας της Ελλάδας".
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ έσπευσε να σχολιάσει ότι δεν διαφαίνεται κανένα κενό χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.
Την ίδια ώρα, διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ θα αποφασίσουν για την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας. "Πρώτα τα πορίσματα της αξιολόγησης της τρόικας για την Ελλάδα και μετά οι αποφάσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης", τόνιζε άλλωστε νωρίτερα και ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών.
"H Eλλάδα θα λάβει την επόμενη δόση του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ", αναφέρει από την πλευρά του ο J. Μ. Gonzalez Paramo, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚT). "Μόνη λύση για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, να σφίξει τα δόντια και να λάβει μέτρα με στόχο να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Μπαράζ σεναρίων, δημοσιευμάτων και δηλώσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Τη φερεγγυότητα της χώρας θα διακύβευε πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble κάνοντας λόγο για μία εξέλιξη που εγκυμονεί κινδύνους. «Το σενάριο αναδιάρθρωσης του χρέους ενέχει υψηλούς κινδύνους» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση λήξη όλων των δανείων, με τις αντίστοιχες συνέπειες για την ελληνική φερεγγυότητα». Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι στην κρίση θα πρέπει να επιδεικνύεται υπομονή. «Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο», τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να στηριχθούν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, για παράδειγμα στο πεδίο των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας. «Θα πρέπει στην ΕΕ να είμαστε πιο δημιουργικοί», επισήμανε ο Γερμανός υπουργός.
Δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους επανέλαβε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών C. Lagarde.
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί "μαγική" λύση, ενέχει σημαντικούς κινδύνους μετάδοσης, δηλώνει με τη σειρά του ο Ο. Βlanchard του ΔΝΤ. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν είναι αναπόφευκτη, σχολιάζει, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία θα χ
Keywords
Τυχαία Θέματα