Hλίας Καρανίκας:Εκλογή προέδρου τώρα για να μην διαλυθούμε

Αποστασιοποιείται ο Καρανίκας από τις επιλογές Παπανδρέου
Σαφής αιχμές για την "τρόικα" του ΠΑΣΟΚ

Να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ ζητούν με κοινή επιστολή τους ,ο Βουλευτής Ευρυτανίας Ηλίας Καρανίκας μαζί με τον Βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη.
Οι δύο Βουλευτές φαίνεται να....
αποστασιοποιούνται απο τις επιλογές Παπανδρέου και μιλούν ανοιχτά πλέον για την άμεση εκλογή προέδρου χωρίς αναβολές
χωρίς ωστόσο να αναφέρονται αν θα είναι σε αυτές υποψήφιος και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μεταξύ άλλων τονίζουν:
"Είναι προφανές ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό δεν μπορεί να μετατεθεί για μετά τις εκλογές. Συνεπώς πρέπει η διαδικασία να ολοκληρωθεί χωρίς άλλη αναβολή, προκειμένου να μην καταστεί σοβαρό βαρίδι στην υλοποίηση των κρίσιμων κυβερνητικών στόχων.
Η περαιτέρω καθυστέρηση της έναρξης διαδικασίας εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις καταστατικές προβλέψεις, θα λειτουργούσε διαλυτικά τόσο για την κυβέρνηση όσο και το κόμμα".
Σχετικά με το αν συμφωνούν για την υποψηφιότητα εν ενεργεία υπουργών για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν με νόημα:
"Οι υπουργοί, ανεξαρτήτως του κόμματος που ανήκουν πρέπει να αφοσιωθούν αποκλειστικά, 24 ώρες το 24ωρο και 7 μέρες την βδομάδα, στο κρίσιμο κυβερνητικό έργο υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού.Οι έκτακτες συνθήκες επιβάλουν τη λήψη άμεσων αποφάσεων προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες μέσα από έναν θεσμικό, διάφανο και ουσιαστικό οδικό χάρτη διεξόδου της χώρας από την κρίση και ανάκαμψης του κινήματός μας» καταλήγει η ανακοίνωση των δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ
Σημειωτέον ότι Καρανίκας και Βουδούρης ήταν μέσα στην « παρέα» που στις αρχές του μήνα συναντήθηκε στο μπαρ Baccaro στην οδό Σοφοκλέους και μετονομάστηκε σε «Κίνηση για την 4η Ελληνική Δημοκρατία» (Κ4Δ) για να παρουσιάσουν τις 5+1 θέσεις» που αφορούν την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Tότε κυρίαρχες ήταν οι αναφορές περί τέλους «του παλαιού καθεστώτος, της μεταπολίτευσης και της 3ης ελληνικής δημοκρατίας».Πολλοί επεσήμαναν, ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτοπαγιδεύτηκε στο σύνθημα 'λεφτά υπάρχουν' το οποίο αποδείχθηκε εξωπραγματικό» ενώ δρυμύ κατηγορώ ασκήθηκε στην κυβέρνηση συνολικά η οποία ποτέ δεν είχε «σαφές σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης».
Μεγάλη έμφαση τότε δόθηκε στην ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει ξανά τις κοινωνικές δυνάμεις ενώ επισημάνηκε η ανάγκη εκπόνησης ενός συγκεκριμένου πολιτικού σχεδίου.
Οι προτάσεις που έγιναν αφορούσαν την κατάργηση του πρωθυπουργο-κεντρικού μοντέλου καθώς και την αναδόμηση της Κεντροαριστεράς που θα προβάλει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και θα καταπολεμήσει τη διαφθορά. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η μετονομασία του «ηλεκτρονικού think tank» του Π80 σε «Κίνηση για την 4η Δημοκρατία» (K4Δ).
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα