H πιο μεγάλη συντεχνία και το τέλος της

Πάνω στο τέλος των συντεχνιών, η αρχή των ανθρώπων και της κοινότητας των. Το Κοινό των ανθρώπων.

Οι δικηγόροι με σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις από τις τοπικές συνελεύσεις των συλλόγων τους, προχωρούν σε αποχή διαρκείας, μήπως και σταματήσουν την "απελευθέρωση" του επαγγέλματος των.

Η συντεχνία με το 1/3 των βουλευτών να προέρχεται από τις τάξεις τους, σκεπτόμενη συντεχνιακά, δεν μπορεί να διανοηθεί πως ήρθε η σειρά της. (Όλα εξαγοράζονται. Ακόμα και....
οι "συνάδελφοι")

Άνθρωποι μεταλλαγμένοι σε επαγγέλματα έχουν χάσει τη στοιχειώδη δυνατότητα της κριτικής σκέψης,
τον τρόπο λειτουργίας της κυρά Μαρίας και του κυρ Νίκου που πέρισι βγήκαν στους δρόμους, για να φωνάξουν, πέρα από χρώματα, επαγγέλματα, ηλικίες και μορφωτικό επίπεδο: Δημοκρατία!

Οι στυλοβάτες της Μεγάλης Πύλης, οι παρακοιμώμενοι του Βασιλέως, οι έχοντες την μερίδα του λέοντος από τα ψίχουλα που έπεφταν από το τραπέζι δεν μπορούν να διανοηθούν το νοητό: Εκεί που συνετρίβησαν όλες οι προηγούμενες συντεχνίες θα πέσουν και οι ίδιοι.

Έχουμε δικτατορία, πόλεμο, κατοχή και το καθεστώς επιδιώκει εμφύλιο, βάζοντας ψεύτικες βόμβες στο μετρό, καίγοντας και λεηλατώντας κτήρια και κατασκευάζοντας βίαιες οργανώσεις.

Και κάποιοι λίγοι, ασήμαντα μέλη μιας πάλαι ποτέ σημαντικής συντεχνίας νομίζουν πως θα γλιτώσουν.

Οι δικηγόροι , δεν τολμούν ούτε αλληλεγγύη να ζητήσουν. Πριν λίγες μέρες, εξαίρεσαν από την αποχή τους δικηγόρους της κ. Τεγοπούλου, ώστε αυτή να εμποδίσει δικαστικά τους απλήρωτους υπαλλήλους να βγάλουν απεργιακό φύλλο της "Ελευθεροτυπίας". Απρόσκοπτη συμπαράσταση στους ιδιοκτήτες , στους εργολάβους, στους τραπεζίτες.

Δε νοιάζονται. Οι συντεχνίες δε νοιάζονται για τον άνθρωπο, για τον συμπολίτη. Είναι μεταλλαγμένοι άνθρωποι. Θα παραστούν σε κάθε διαδικασία κατάσχεσης, πληστηριασμού ή απαλλοτρίωσης στις οποίες προβαίνουν ή θα προβαίνουν οι τραπεζίτες και το έμμισθο κράτος τους. Και την ίδια ώρα, θα χρεώσουν τον ανήμπορο με δικηγορικά, για ένα εξώδικο απελπισίας.

Φυσικά, υπάρχουν και άνθρωποι, που έχουν τη δικηγορική για επάγελμα. Ανθρώπους ψάχνουμε. "Όποιο κι αν είναι το ερώτημα, η απάντηση είναι ο άνθρωπος".

Όχι, αγαπητοί δικηγόροι. Δεν σας βρίζουμε. Σας λέμε, μόνο, πως δεν θα "κερδίσετε". Αυτό λέει ο κοινός νους, στο βαθμό που υπάρχει κάτι τέτοιο.

Μετά τους δημόσιους υπάλληλους, τους φορτηγατζήδες, τη ΔΕΗ, τη ΔΕΚΟ, τους ταξιτζήδες, τους γιατρούς , τους ... ,τους..., η σειρά σας ως τον επόμενο.

Ή ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ή ΤΙΠΟΤΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Ή θα ξεχάσουμε πως είμαστε μέλη μιας οποιασδήποτε συντεχνίας και θα γίνουμε μέλη μιας κοινότητας ανθρώπων ή το τέλος για τον καθένα χωριστά είναι εδώ. Είναι το παρόν και το μέλλον μας.

Ό,τι ξέραμε, ας τα ξεχάσουμε. Τα βίαια παιδιά του μεταμεσαιωνικού "διαφωτισμού", η κοινωνία των συμφερόντων και των κοινωνικών συμβολαίων πρέπει να βγει από τα μυαλά μας, γιατί θα κάψει τις ζωές μας
Keywords
Τυχαία Θέματα