2η ημέρα διαμαρτυρίας - Έκκληση για αξιοκρατία και δικαιοσύνη...

Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και σήμερα διανυκτερεύοντας απ'έξω οι επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008, ενώ συνεχίζονται να γίνονται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ όπως η περίπτωση των 260 υπαλλήλων στη Βουλή, το δε πάγωμα προσλήψεων το 2010 έφερε....16.000 προσλήψεις.

Ειδικότερα, οι επιτυχόντες στο....
γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
του 2008,παραμένουν αδιόριστοι σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάρτηση των ονομάτων τους στους καταλόγους των επιτυχόντων.

Από τους 877 επιτυχόντες στο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών και στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, μόνο οι 545 - πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παρακαλώ - παραμένουν αδιόριστοι, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων.

Οι αδιόριστοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι, καθώς βρίσκονται σε επαγγελματικό αδιέξοδο. Οι περισσότεροι από αυτούς εγκατέλειψαν τις δουλειές τους για να δώσουν εξετάσεις στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση δεν τους προσλαμβάνει τη στιγμή που το 2010 προσλήφθηκαν στο δημόσιο 16.000 μόνιμοι υπάλληλοι.

Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι «.ενώ το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τα ονόματά τους ως διοριστέους στο υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο από την πλευρά του δεν έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα την πρόσληψη των 545 διοριστέων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Προέβη δε , τον Οκτώβριο του 2010, σε παραβίαση του ενιαίου της προκήρυξης του ΑΣΕΠ, με τη μη πρόσληψη των 545 ΠΕ και το διορισμό μόνο των κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Μόνο για τα ανιψάκια τους που διόρισαν στη Βουλή δεν υπάρχει πάγωμα!!!.Και μετά τα κροκοδείλια δάκρυα του Πτεσάλνικου πως...οι της Βουλής θα δικαιωνόντουσαν δικαστικά (εμείς δηλαδή δε θα δικαιωθούμε?) συνέχιζαν προσλήψεις συγγενών τους που τους μονιμοποιούσαν μετά από μια ημέρα...προυπηρεσία. Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν:


«EKKΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ
Άρση της αδικίας! Πρόσληψη τώρα των 545 επιτυχόντων οικονομολόγων Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1Γ/2008 - υπουργείο Οικονομικών

Είμαστε νέοι επιστήμονες οικονομολόγοι, πολλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων, «όμηροι» σχεδόν επί 3 χρόνια. Το 2008 εκδόθηκε η προκήρυξη 1Γ/2008 , το 2009 λάβαμε μέρος στις γραπτές εξετάσεις , το Φεβρουάριο 2010 εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα και ακόμη περιμένουμε...
Είμαστε ο μόνος αμιγώς γραπτός διαγωνισμός που διεξήχθη από το ΑΣΕΠ, η πρώτη προκήρυξη κατά χρονική σειρά οριστικών αποτελεσμάτων αρχές 2010.

Επανειλημμένως από τον Ιούνιο του 2010 έχουμε λάβει σε συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών και συνεργάτες του υποσχέσεις για διορισμό, αφού αυτό ικανοποιεί δύο βασικές συνθήκες:
- Τις ανάγκες σε εξειδικευμένο υψηλής εκπαίδευσης προσωπικό σε Εφορίες - Τελωνεία. Το Δημόσιο συμφέρον θα εξυπηρετηθεί με την ολοκλήρωση της πρόσληψής μας, καθώς με την κάλυψη πάμπολλων υφισταμένων κενών νευραλγικών οργανικών θέσεών του Υπουργείου, θα ωφεληθεί άμεσα και πολλαπλασιαστικά, ενισχύοντας ουσι
Keywords
Τυχαία Θέματα