« Θέλουν να ηρωοποιήσουν τον πιο μεγάλο προδότη» .

Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ: «ΑΦΥΠΝΗΣΗ»
ΚΕΦ. «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ» ΣΕΛ. 871, 875

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Θα σας αντιγράψω την επιστολή του καπετάν “Βασίλη” προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη , την οποίαν εδημοσίευσε η.....
εφημερίδα «Ελεύθερος» 19-9-97 :

Αξιότιμε κ . διευθυντά .
Επειδή διάβασα στο φύλλο της εφημερίδος σας 18-8- 97 ότι μερικοί λαπάδες ενεργούν έρανον δια να στήσουν στη Θεσσαλονίκη
μας ανδριάντα ενός βρωμόσκυλου ενός μεγάλου π… σαν την Αλόμα γνωρίζω τα κάτωθι :
Θέλουν να ηρωοποιήσουν χωρίς να έχουν γνωρίσει το βρωμόσκυλο αυτό. Ντροπή . Θέλουν να τον παρουσιάσουν σαν τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Κολοκοτρώνη …
Δεν ξέρω πόσο χρονών είναι αυτοί οι κύριοι και τι πιστεύουν . Είναι φοβερό να διαβάζουμε ότι στον έρανο συμμετέχουν υπουργοί και βουλευτές . Γι’ αυτό τους χρυσοπληρώνουμε ; Ιδού κύριοι ποιο ήτο το κτήνος αυτό που προσκυνάτε που έζησα μαζί του αρκετό διάστημα και μετά προσκολλήθηκα στο 9ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ .
Ποτέ μα ποτέ δεν πολεμήσαμε εχθρό . Ας ευρεθή κι ένας κ. Ψωμιάδη , να μας ειπή που και πότε πολεμήσαμε τον εχθρό στήθος με στήθος και ποία τα αποτελέσματα , νεκροί , τραυματίες ως και τας διευθύνσεις των . Εμείς με τον εχθρό είμεθα σύμμαχοι .
Σας αναφέρω με δυο λόγια ο π… Βελουχιώτης ήτο μεγάλος προδότης και αναφέρω μερικά από τα πολλά εγκλήματά του που δεν μπορεί να τα χωρέσει ο νους σας … Μετά την εκτέλεσιν του Ψαρρού από τον Ζούλα ανεκηρύχθη αρχικαπετάνιος και ανέλαβε να ξεκαθαρίση τον Μωριά .
Στο θέμα Ψαρρού υπήρξαμε αιμοσταγείς βασανιστές άνευ προηγουμένου και με μια λέξι τέρατα . Ο Ψαρρός πολεμούσε τους Γερμανούς και είχε αποκτήσει την εμπιστοσύνη των Εγγλέζων , εμείς όχι . Είχαμε το στρατηγείο στο Παλιοξάρι Δωρίδος.
Εις το Κροκύλιο Δωρίδος ήτο ένας υπολοχαγός . Αποφεύγω το όνομά του . Τον ειδοποίησε με τον υπεύθυνο του χωριού του να πάει να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ . «Εγώ Γιώργο δεν ανακατεύομαι σε καμμία οργάνωση . Θέλω να μένω ήσυχος». Δεν ικανοποιήθηκε το κτήνος από την απάντησίν του και αποφάσισε να τον συλλάβη . Ένα απόγευμα πήρε μαζί του είκοσι άνδρες και ξεκίνησε για το Κροκύλιο . Μόλις άρχισε να νυκτώνει κυκλώσαμε το σπίτι του , εισήλθε αυτός μέσα με δύο άλλους , αλλά δεν τον βρήκαν , οπόταν πήραν ως όμηρον την 20χρονη αδελφήν του τελειόφοιτον Γυμνασίου .
Όταν μετά δυο ημέρας έμαθε ότι ο αδελφός της έφυγε για τον Ζέρβα , αμέσως έβγαλε έξω την κοπέλα , την άρχισε στα σκαμπίλια και διέταξε τους άνδρες του να την βιάσουν ως που την βίασαν άνω των δεκαπέντε , αυτός δε ηδονίζετο και ενώ αυτή εφώναζε «λυπηθείτε με δεν αντέχω άλλο» και έπεσε λιπόθυμος . Ο αιμοχαρής τότε , το παλληκάρι αυτό , έβγαλε το μαχαίρι του το έμπηξε στο μ… της και την ξέσχισε έως τα στήθια η οποία σπάραξε σαν το ψάρι αλλά που να την λυπηθεί . Την πήραν σέρνοντας και την πέταξαν εις τον Μόρνο … Αφού τελείωσε το έγκλημα αυτό αμέσως κάλεσε εις το δωμάτιο του τον Δημήτρη από το Αλποχώρι όπισθεν του Κροκυλίου και τον καβάλησε δυο φορές , που δεν έ
Keywords
Τυχαία Θέματα