Ζητούνται λίγη τσίπα και ίχνη αξιοπρέπειας

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Πολιτική ικανότητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα και διορατικότητα δεν θα μπορούσε κανείς σοβαρός άνθρωπος να ζητήσει από τους κυβερνώντες και τους διαπλεκόμενους διαμορφωτές της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Τουλάχιστον να διέθεταν λίγη τσίπα και ίχνη αξιοπρέπειας! Δυστυχώς όμως αυτά απουσιάζουν από το πρόσωπο της κυρίαρχης  πολιτικο-εκδοτικής τάξης της χώρα μας. Τι να πεις και τι σημασία έχει η κριτική όταν απευθύνεται σε κάστες αμοραλιστών και άθλιων καιροσκόπων, που διαρκώς αγωνίζονται να εξαπατήσουν
αυτούς στους οποίους απευθύνονται, μεταβάλλοντας διαρκώς στάση και προσωπείο, στο πλαίσιο της  επιχείρησης «κάνουμε το μαύρο, άσπρο».

Κακώς, απορούμε ορισμένοι για την περίεργη αδράνεια του ελληνικού λαού στο ζήτημα της υπεράσπισης των συμφερόντων του, τα οποία θίγονται από την πολιτική της κυβέρνησης και την στρατηγική της τρόικας. Ο κόσμος «παλάβωσε» στην Ελλάδα, καθώς πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ πέτυχαν να τρελάνουν τους περισσότερους. Δεν μπορεί να έρχεται σήμερα το «mainstream» μαζί με το αυτοαποκαλούμενο εκσυγχρονιστικό καθεστώς και να υιοθετούν απόψεις για την διαχείριση της κρίσης, που οι ίδιοι προκάλεσαν, τις οποίες προτείναμε ως αυτονόητες από την πρώτη στιγμή εγκλωβισμού της χώρας στην παγίδα της πιστωτικής κρίσης, εμείς οι «περιθωριακοί», «ανεύθυνοι», «συνομωσιολόγοι» και άλλα πολύ χειρότερα σύμφωνα με την ρητορική τους.

Πώς είναι δυνατόν οι υπεύθυνοι φορείς των κυβερνητικών αποφάσεων και οι υπερυπεύθυνοι καθεστωτικοί δίαυλοι να υποστηρίζουν σήμερα την ανάγκη αναδιάρθρωσης με την μορφή της....... «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ενώ ήταν εκείνοι που τόσο καιρό κατηγορούσαν το «περιθώριο» ότι επεδίωκε την χρεοκοπία της χώρας; Φαίνεται οι γελοίοι αυτοί να ζήλωσαν την «δόξα» του «περιθωρίου». Ενώ μέχρι χθες αναφέρονταν υποτιμητικά, αν όχι υβριστικά και απειλούσαν όσους, αν μη τι άλλο, μιλούσαμε την γλώσσα της λογικής, σήμερα έρχονται και υποστηρίζουν ότι προφανώς για «πλάκα» έστειλε προχθές ο πρωθυπουργός  την περίφημη επιστολή προς τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την οποία επισήμαινε την επικινδυνότητα της συμμετοχής ιδιωτών στην μείωση του ελληνικού χρέους, προκρίνοντας σήμερα – δίχως πλάκα, ή στο πλαίσιο της ίδιας πλάκας, ποιος να ξέρει πια – (1) την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους με σημαντική μείωσή του έως και 50%, (2) την εξασφάλιση μικρότερου κόστους για το ελληνικό χρέος και (3) την προστασία της χώρας, των πολιτών και των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Καλά, βρε άθλιοι, εμείς οι «ανεύθυνοι», «περιθωριακοί» τι προτείναμε πριν από ένα  χρόνο ως ύστατη γραμμή άμυνας, πριν να τυλίξετε την χώρα στον μηχανισμό αποσταθεροποίησης και εκβιάσετε με στάση πληρωμών την ελληνική κοινωνία; Αυτά δεν λέγαμε όταν μας λοιδορούσατε, προσφέροντας μάλιστα συγκεκριμένες πολύ πιο έξυπνες ιδέες και μεθοδολογία, τότε που μας λέγατε ότι «δεν διαθέτουμε λύσεις» που να απαντούν στον μονόδρομο κυβέρνησης και καθεστώτος; Τώρα ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει μο
Keywords
Τυχαία Θέματα