Ξηλώνεται το "πουλόβερ" του Τζήμερου. Ολα τα ονόματα και οι επιστολές

Νέες ηχηρές παραιτήσεις από τα όργανα του κόμματος Δημιουργία, Ξανά υποβλήθηκαν σήμερα. Τα στελέχη αυτά παραιτούνται με καταγγελίες για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων και κατηγορούν τον Θάνο Τζήμερο ότι έπαιρνε και παίρνει τις αποφάσεις «με τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του»
Προ ολίγων ημερών την παραίτησή του υπέβαλλε ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά, Κώστας Λουκόπουλος (δείτε παρακάτω την επιστολή παραίτησης), σημειώνοντας την αντίθεσή του με την επιλογή σύμπραξης του κ. Τζήμερου με τον Στέφανο Μάνο. Σήμερα ..........
την παραίτησή του
από την εθνική επιτροπή του κόμματος ανακοίνωσε με επιστολή του (παρακάτω) το μέλος του οργάνου, Εμμανουήλ Επιτροπάκης. Παραθέτουμε και την επιστολή παραίτησης οκτώ μελών του πολιτικού συμβουλίου.
Στην επιστολή του, ο κ. Επιτροπάκης μεταξύ άλλων καταγγέλλει τον κ. Τζήμερο για παράδοση σε συμφέροντα και «απόπειρα διαφθοράς», ενώ σημειώνει ότι ο πρόεδρος του κόμματος «έπαιρνε και παίρνει όλες τις αποφάσεις μόνος του, συνεπικουρούμενος από τον Σοφέρ και τη Γραμματέα του, οι οποίοι συμμετέχουν σε όλες τις διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος του κόμματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου έχουν παντελή άγνοια».
Ακολουθούν οι δυο επιστολές παραίτησης:
Η επιστολή παραίτησης του κ. Επιτροπάκη:
«Αθήνα
Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ!
Φίλες, φίλοι:
Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος «δημιουργία,ξανά», διότι οι επιλογές και η εν γένει συμπεριφορά του προέδρου του κόμματος όχι μόνο το αλλοίωσαν, αλλά στην ουσία το παρέδωσαν σε συμφέροντα που εξ ορισμού αντιστρατεύεται η πολιτική ως λειτούργημα.
Δεν μπορώ πλέον να ανήκω σε ένα κόμμα που αποδεικνύεται καθημερινά ότι δημιουργήθηκε ως πρόσχημα, ως επίφαση για την είσοδο στη Βουλή ανθρώπων και συμφερόντων υπό τον μανδύα της «συστημικής στήριξης». Η δε αναφορά του Προέδρου, κατά τη συνεδρίαση της 20ης Μαΐου 2012, στην αναγκαιότητα στήριξης από το συγκρότημα Αλαφούζου, αποτελεί για μένα απόπειρα διαφθοράς των μελών της ίδιας της Εθνικής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος ουδόλως ενδιαφέρθηκε να συγκροτήσει ένα κόμμα με πραγματικές αρχές, πρόγραμμα και πολιτικούς στόχους, αλλά να «στήσει» μια τεράστια επικοινωνιακή μηχανή, αξιοποιώντας τις πραγματικά εξαιρετικές ρητορικές ικανότητες του και χρησιμοποιώντας ως μόνιμο άλλοθι την πίεση του χρόνου. Ιδρυτική Διακήρυξη, καταστατικό, οικονομική διαφάνεια, όλα ήταν και παραμένουν προσχηματικά, εφόσον στην πραγματικότητα τίποτε δεν ακολουθείται.
Πολλοί πιστέψαμε πως ο «μεταρρυθμιστικός» λόγος του Προέδρου ήταν η αυθεντική έκφραση ενός πολίτη, ο οποίος αναζητούσε την κοινή λογική στην πολιτική. Ωστόσο, ο προσεκτικός παρατηρητής και αυτός που έχει αυθεντικό ενδιαφέρον για την αξιοπιστία ενός πολιτικού φορέα, σύντομα θα διέκρινε πως κάθε άλλο παρά πολιτικές αρχές ακολουθούνταν στη δημιουργία,ξανά! Μέσα από τη
Keywords
Τυχαία Θέματα