Ξεύρετε ότι , τα κουμπιά της Αλέξαινας είναι μεταφορικό​ς όρος .

Eλλην Φορολογούμενος

Και δια να ξεστραβωνόμαστε και ολίγον περί την ιστορίαν του πτωχού τούτου τόπου… την εποχή της καθόδου των Φράγκων ( το΄ χαν αυτό οι φράγκοι από καιρούν εις καιρόν μας κάνανε και από μια βίζιταν) ,την Ακροκόρινθο την διοικούσε ο Λέων Σγουρός . Το 1207 οι Φράγκοι ορχήσανε μια πολιορκία που ούτε λίγι ούτε πολύ κράτησε τρία χρόνια (όσο και τα μνημόνια!!!) μέχρι το 1210. Οι πολιορκούμενοι αντιστάθηκαν ηρωικά παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες. Η γυναίκα του Σγουρού ήταν κόρη του αυτοκράτορα Αλέξιου του Γ΄και ο λαός την έλεγε «Αλέξαινα». Η Αλέξαινα λοιπόν, για να βοηθήσει
τον άντρα της......
, έχτισε με δικά της χρήματα μερικές πολεμίστρες (στην Ακροκόρινθο), που ο λαός τις ονόμαζε «κομβίες», από το γαλλικό «κομπά», που σημαίνει αγώνας και μάχη. Οι Φράγκοι παρ' όλες τις προσπάθειες δεν κατάφερναν να καταλάβουν το φρούριο. Και οι Έλληνες έλεγαν, ότι«οι κομβίες της Αλέξαινας αντέχουν ακόμα».
Αυτά που δεν αντέχουν ακόμα είναι οι μ@λ@κίες της διεθνούς αμνηστίας – ελληνικού τμήματος - που ή πήγαν για μπάνιο ή μεγάλο μέρος από την ηρωίνη που έπιασε ο Βαρβιτσιώτης έπεσε στα χέρια τους ή μας έχουν για μεγάλους μ@λ@κες …. Αι γνώμαι μάλλον συγκλίνουν στην τρίτη και φαρμακερή πιθανότητα .Εδώ ο κόσμος χάνεται και η διεθνή αμνηστία χτενίζεται – Ανατολική Ουκρανία- Παλαιστίνη- Ιράκ- Συρία- Λιβύη κλπ χύνεται το αίμα αμάχων και αυτοί μιλάνε « αλλά λόγια να αγαπιόμαστε» .Και για να πιάνει τόπο το bloging η δωρεάν συμβουλή της στήλης, στη Διεθνή Αμνηστία είναι : αν πήγατε για μπάνιο μη ξεχάστε άλλη φορά τα καπελάκια σας – ο ήλιος εδώ βαράει άσχημα τον Ιούλιο - τώρα αν βάλατε χέρι στην ηρωίνη του Βαρβιτσιώτη να την πατέ πίσω ανήκει σε άλλους- και αν μας περνάτε για χαχόλους τότε ντροπή σας….
Keywords
Τυχαία Θέματα