Βόμβα μεγατόνων στην ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από 19 μέρες, το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε τρία κυκλώματα τα οποία παρείχαν "προστασία" σε καταστηματάρχες σε διάφορες περιοχές. Οι κατηγορούμενοι ζητούσαν από τους επιχειρηματίες 300 - 500 ευρώ τον μήνα βάζοντας έτσι στα ταμεία τους περίπου 100.000 ευρώ το μήνα...

Όπως οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται, είναι μέλη"Σωματείου Αλληλεγγύης Καταστηματαρχών" κατά της οικονομικής κρίσης. Δηλαδή δεν εκβίαζαν τους καταστηματάρχες για να τους πάρουν χρήματα, πουλώντας τους προστασία, αλλά για να αναπτύξουν μια σχέση αλληλοβοήθειας μεταξύ των καταστηματαρχών.

Μάλιστα
ο ένας εκ των κατηγορουμένων παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη, δύο σελίδων, του ίδιου σωματείου που φέρεται να είχε ιδρυθεί τον Μάρτιο του 2015, με έδρα την καφετέριά του στην Ηλιούπολη και είχε 25 μέλη, εκ των οποίων σχεδόν όλοι είναι εκβιαζόμενοι καταστηματάρχες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται δηλώσεις τω αρμόδιων οργάνων επί του θέματος.

Σε βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνει τους κατηγορούμενους να παραλαμβάνουν χρήματα από ιδιοκτήτη καταστήματος, ισχυρίστηκαν ότι αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από συναλλαγές για αθώα «αθλητικά στοιχήματα μέσω Διαδικτύου».
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους "αστείους" ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, έγιναν άμεσα ή έμμεσα δεκτοί. Και αυτό διότι από τους 21 συνολικά κατηγορουμένους μόνο οι τρεις προφυλακίστηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα