«Βόμβα» για τις συντάξεις...


Καθημερινά αποκαλύπτεται η σκληρή γαλάζια ατζέντα στα μέτωπα της φορολογίας, της εργασίας και της ακρίβειας, αφού τα... κυβερνητικά στελέχη με δήθεν «τυχαίες» δηλώσεις τους προϊδεάζουν τους πολίτες για όσα θα ακολουθήσουν των προεκλογικών εξαγγελιών.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου ομολόγησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, λέγοντας στην επόμενη τριετία δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει.

«Όλα τα συστήματα που έχουμε στις δυτικές χώρες είναι στη βάση τους

διανεμητικά. Δηλαδή οι εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Όταν επιδεινώνονται και επιδεινώνονται δραματικά τα δημογραφικά, που σημαίνει ότι τελικά έχουμε όλο και λιγότερους εργαζόμενους για να χρηματοδοτήσουμε μία σύνταξη, και έχουμε την ευχάριστη εξέλιξη ότι δεν αυξάνεται μόνο το προσδόκιμο της επιβίωσης αλλά και της υγειούς επιβίωσης» ανέφερε το Σάββατο μιλώντας στον Ant1 και συμπλήρωσε:

«Αυτό που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι ότι είχαμε μία πρόοδο σε αυτόν τον τομέα μέχρι την περίοδο της πανδημίας. Στην περίοδο ανατράπηκε αυτή η πρόοδος και είμαστε περίπου στο ίδιο σημείο που ήμασταν προηγουμένως. Αυτός είναι ο λόγος ότι στην επόμενη τριετία ότι δεν πρόκειται να δούμε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης. Αλλά ότι αυτό κάποια στιγμή θα γίνει, μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία».

avgi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα