Τυφώνας Χάρβεϊ: Ο 4ος χειρότερος σε επίπεδο κόστους στην ιστορία των ΗΠΑ

Την ώρα που οι Αμερικανοί στο Τέξας και σε άλλες περιοχές, προσπαθούν να διασωθούν από τις συνέπειες του τυφώνα Χάρβεϊ, μετρώντας θύματα και καταστροφές, τα οικονομικά επιτελεία καταγράφουν και εκτιμούν την καταστροφή σε επίπεδο κόστους, καθώς η επόμενη μέρα θα είναι εξίσου «άγρια» με το ξέσπαμα του ακραίου καιρικού φαινομένου. Τα στοιχεία που προκύπτουν, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Morgan Stanley, είναι σοκαριστικά... Ο Χάρβεϊ, μέχρι τώρα, αποδεικνύεται ο 4ος χειρότερος τυφώνας σε επίπεδο κόστους,
ενώ η δράση του συνεχίζεται με σφοδρές βροχοπτώσεις σε μεγάλες περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα, το κόστος μέχρι στιγμής αποτιμάται μεταξύ 30 και 40 δισ. δολαρίων, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν προς το 40, ίσως και παραπάνω.
Οι εκτιμήσεις δεν είναι αισιόδοξες, καθώς ο τυφώνας Χάρβεϊ έπεσε πάνω στις αμερικανικές ακτές στις 25 Αυγούστου και συνεχίζεται επί τέσσερις ημέρες. Ο τυφώνας Άντριου, που χτύπησε το 1992, διήρκεσε μόλις τρία 24ωρα, προκαλώντας συνολικά ζημιές ύψους 47,8 δισ. δολαρίων. Στην κορυφή, ωστόσο, βρίσκεται ο Κατρίνα, που κόστισε πάνω από 160 δισ. δολάρια.
Δείτε τον σχετικό πίνακα...
Keywords
Τυχαία Θέματα