Τσίπρας στη Μόσχα: Η Ελλάδα ασκεί πολυδιάστατη διπλωματία ως κυρίαρχη χώρα - Συνεργασία σε ενέργεια, τουρισμό, μεταφορές

Σχέδιο πολυδιάστατης συνεργασίας σε πολλούς τομείς της οικονομίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία ανακοίνωσαν Αλέξης Τσίπρας και Βλάντιμιρ Πούτιν κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Πριν τη συνέντευξη Τύπου οι Αλέξης Τσίπρας
και Βλάντιμιρ Πούτιν καθώς κι οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και Σεργκέι Λαβρόφ υπέγραψαν τις διακρατικές συμφωνίες συνεργασίας. Πρόκειται για το μνημόνιο μεταξύ Ελλάδας στη Ρωσία σύμφωνα με το οποίο το 2016 θα είναι έτος Ρωσίας στην Ελλάδα και έτος Ελλάδας στη Ρωσία καθώς και το κοινό πρόγραμμα δράσεων μεταξύ των δύο χωρών για τα έτη 2015-2016 και κοινή δήλωση των δύο ηγετών για την επέτειο 70 ετών από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία και τις εποικοδομητικές συνομιλίες, τόνισε πως πρόκειται για πολύ σημαντική ημέρα για τις ελληνορωσικές σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν μέσω κοινών αγώνων και την κοινή θρησκευτική πεποίθηση. Ξεκίνησε την τοποθέτηση του απαντώντας σε σχόλια αξιωματούχων της ΕΕ που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα τόνισε με νόημα πως: «Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκεί ενεργή και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».
Keywords
Τυχαία Θέματα