Τσίπρας: «Δεν θα αναγνωρίζουμε συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή μας»

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του Μνημονίου .
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.»

Το παραπάνω επανέλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη συζήτηση περί υπογραφής μίας νέας μνημονιακής σύμβασης.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,
η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή «χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη», συμπληρώνοντας πως αξιοσημείωτη είναι «η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος… Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πώς είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;»

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αλήθεια είναι πως ο κ. Σαμαράς «επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του μνημονίου» ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας «προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης», τονίζοντας παράλληλα, πως δεν θα αναγνωρίζει την όποια συμφωνία γίνει, για την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα συναινέσει.
Keywords
Τυχαία Θέματα