Τσίπρας: Αν η Ευρώπη επιμείνει, ας αναλάβει το κόστος των δυσάρεστων εξελίξεων

Σε υψηλούς τόνους προς τους Ευρωπαίους εταίρους κινήθηκε και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν που επισκεύθηκε την Αθήνα. “Αν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες επιμείνουν, πρέπει να αναλάβουν το κόστος μιας εξέλιξης που δε θα είναι επωφελής για κανέναν” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αλέξης Τσίπρας
είπε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος για το “μεγάλο ΝΑΙ” ή το “μεγάλο ΟΧΙ”....
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον κο. Φάιμαν για την υποστήριξη που ο τελευταίος έχει δείξει προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης κι είπε πως τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Ο πρωθυπουργός είπε πως οι προτάσεις μας διαδφαλίζουν πλήρως τους δημοσιονομικούς στόχους των θεσμών για τα έτη 2015 και 2016 αλλά επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος κι είναι η κυβέρνησή της υπεύθυνη να αποφασίσει από πού θα βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η εξεύρεση λύσης δεν μπορεί να έρθει μέσα από τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο αλλά σε πολιτικό και κάλεσε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες σε συνεννόηση. “Αν οι ευρωπαϊκές ηγεσίες επιμείνουν, πρέπει να αναλάβουν το κόστος μιας εξέλιξης που δε θα είναι επωφελής για κανέναν” είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Φάιμαν: Μόνο οι κυνικοί λένε πως έχουμε βγει από την κρίση

Ο Αυστριακός καγκελάριος άφησε αιχμές για τους Ευρωπαίους ηγέτες που αν κι εταίροι της Ελλάδας “επιχαίρουν” όπως είπε με τα προβλήματά της. Τόνισε πως η πλειοψηφία των ανθρώπων στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση αλλά περιμένουν από τους ηγέτες να μην απαιτούνται πλέον δισεκατομμύρια για να εξυπηρετούνται οικονομικοί κύκλοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα