Το αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα η μεγάλη πηγή κινδύνων

Το μέλλον αβέβαιον, η ανασφάλεια στα ύψη και το ελληνικό πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αλλάξει και να επωμιστεί τον νέο ρόλο του. Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία έχουμε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο αδυνατεί να αναλάβει τις ευθύνες του και να παίξει σωστά τον ρόλο του, να ηγεμονεύσει, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει. Το αντίθετο μάλιστα. Η μηδενική αξιοπιστία το έχει καταστήσει τον «μεγάλο ασθενή», μεγαλύτερο και από την........ ίδια την οικονομία.
Αποτέλεσμα, η κοινωνία να βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Και όσο η ανεργία μεγαλώνει και η απελπισία παγιώνεται τόσο θα αυξάνει ο κίνδυνος να βρεθεί
όμηρος λαϊκισμών, τακτικισμών και επικίνδυνων δημεγερτών. Ο λαός αναζητά διέξοδο στην κρίση. Αναζητά ελπίδα πως τα χειρότερα αρχίζουμε να τα αφήνουμε πίσω. Η πιο σημαντική ένδειξη είναι το πώς οι πολίτες υποδέχθηκαν την επιστροφή του Παπαδήμου από τις Βρυξέλλες, επιστροφή που συνοδευόταν από τις πρώτες αισιόδοξες νότες. Αληθινές ή όχι δεν γνωρίζω ακόμα, όμως τόσο καταλυτικά αναγκαίες για τον πολίτη που βλέπει μπροστά του μόνο μαύρα σύννεφα και τον Προκρούστη σε δράση. Αν είχαμε ισχυρή και στιβαρή κυβέρνηση, εξαγνισμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος, με ξεκάθαρη και συγκροτημένη πολιτική, να είστε σίγουροι ότι η οικονομία θα προσλάμβανε διαφορετικά τα μηνύματα, οι επενδυτές θα άλλαζαν τον τρόπο που βλέπουν τη χώρα και η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας θα γινόταν μεγαλύτερη τόσο όσο θα μπορούσε να αποτρέψει τις επικίνδυνες πολιτικές της τρόικας. Δυστυχώς, τόσο τώρα όσο και μετά τις εκλογές καμία συγκλονιστική αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο συγκεκριμένο πεδίο.
Keywords
Τυχαία Θέματα