Της μειοψηφίας το κιγκλίδωμα

Γράφει ο Μικρός ΦωκίωνΓενικώς δεν είμαι υπέρ των παρελάσεων. Τους νεκρούς πουπολέμησαν για την πατρίδα τους τιμάς αλλιώς. Προστατεύοντας, ας πούμε, τασυμφέροντα της.
Ούτε την δύναμη σου δείχνεις. Ιδιαίτερα με τις παρελάσειςτων σχολείων. Αλλά είναι άλλο θέμα αυτό.

Για πρώτη φορά στην ζωή μου είμαι υπέρ των παρελάσεων. Ίσωςγιατί οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου 2011 τίμησαν, όπως είπε και οΓλέζος, το πραγματικό νόημα τους.

Οι μειοψηφίες τρομαγμένες έτρεψαν να............
κρυφτούν κάτω από ταφουστάνια
των προστατών τους.

Ο θεσμός Παπούλιας μας είπε ότι δεν μπορούμε να τον λέμεπροδότη γιατί πολέμησε από 15 χρονών για την πατρίδα. Και θίχθηκε.
Όταν τα ΜΑΤ της πολιτείας που εκπροσωπεί ψέκαζαν τον Γλέζο,που και αυτός πολέμησε για την πατρίδα, δεν τον είδα να θίγεται και ναδακρύζει.
Μάλλον θα είχε δουλειά εκείνη την ώρα και δεν το πρόσεξε. Θαμέτραγε το αντίτιμο της προσφοράς του στην πατρίδα.

Ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβει και αυτός ότι δεν μπορεί ναπαριστάνει το διακοσμητικό στοιχείο σε μια πολιτεία όπου οι θεσμοί της έχουναυτοκαταργηθεί και όπου η εθνική κυριαρχία έχει παραδοθεί στην τρόικα.

Ποιον θεσμό να σεβαστεί ο λαός; Αυτόν τον θεσμό που εντόςτου καταληστεύτηκε η χώρα και πλούτισαν τα λαμόγια, πολιτικοί και μη, και όπουστην συνέχεια καταδίκασε τους πολίτες σε δεκαετίες ανέχειας και ανεργίας;

Ο Παπούλιας αν ήθελε πραγματικά να τιμήσει τους αγώνες πουείχε κάνει για την πατρίδα θα έπρεπε αμέσως μόλις υπογράφτηκε η δανειακήσύμβαση του μνημονίου όπου με αυτήν οδηγούνταν οι πολίτες στον αφανισμό και ηχώρα σε προτεκτοράτο μιας και απεμπολούσε τα κυριαρχικά της δικαιώματα, θαέπρεπε λοιπόν να μην το δεχθεί. Ας είχε παραιτηθεί…

Αλλά προείχε η σωτηρία των τραπεζών βλέπεις. Έπεται ηπατρίδα και οι πολίτες.Αλλά πασοκικός σοσιαλιστής δεν είναι; Τι περιμένεις.
Πολύ δάκρυ έπεσε από όλο το πολιτικό σύστημα, μη του ΣΥΡΙΖΑεξαιρούμενου για το κράξιμο στον θεσμικό Παπούλια.
Καθένας σε τούτη την χώρα έχει τις ευθύνες του, κάνει τιςεπιλογές του και εισπράττει το ανάλογο (τουλάχιστον ηθικό» αντάλλαγμα.
Τα ΜΜΕ άρχισαν με μια φωνή μαζί με την κυβέρνηση να λένε ότιδεν έγινε και τίποτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ιστορίες.

ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, ΣΥΡΙΖΑ στηνΠάτρα, στην Ηλεία, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο, στο Παρίσι… τώρα και στηνγειτονιά σου.

ΣΥΡΙΖΑ πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

Κάποτε αυτό το επιχείρημα έπειθε κάποιους ανθρώπους. Αλλάπλέον όταν όλοι είναι στον δρόμο και φωνάζουν τότε ξέρουν ότι δεν τουςκαθοδηγεί (που πολύ θα ήθελε) κανένας ΣΥΡΙΖΑ. Ο θυμός τους τους καθογηγεί.

Κατά τα άλλα μίλησε και ο Δημαράς στο MEGA για να πειότι αυτός γλίτωσε το κράξιμο και ο καημένος ο Καψής συνέχιζε να ουρλιάζει«Καταδικάζετε τα επεισόδια;».

Ακόμα και όταν έκλεισε το τηλέφωνο επέμενε στην κορυφαίαερώτηση του. Δεν είχε προλάβει φαίνεται το κοντρόλ να του πει ότι μιλάει στοκενό…

Και ξαφνικά, πάλι
Keywords
Τυχαία Θέματα