Θεσσαλονίκη: Πέταξαν λάστιχα και ανταλλακτικά αυτοκινήτων σε πεζοδρόμιο στη Σταυρούπολη


Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους πετούν ογκώδη σε δημόσιο χώρο ζητά ο δήμος Παύλου Μελά

Λάστιχα, φανάρια αυτοκινήτων και διάφορα άλλα ανταλλακτικά οχημάτων πέταξαν άγνωστοι σε πεζοδρόμιο, στην περιοχή της Σταυρούπολης, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Το θέαμα αυτό αντίκρισε στην περιοχή Ομόνοια της Σταυρούπολης σήμερα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης. Είναι άγνωστο πότε άδειασαν ο άγνωστος ή οι άγνωστοι όλα αυτά

τα ογκώδη αντικείμενα πάνω στο πεζοδρόμιο.

Οι εικόνες αυτές με ογκώδη απορρίμματα να έχουν πεταχτεί από ασυνείδητους όπου βρουν είναι συχνές στον δήμο Παύλου Μελά, προκαλώντας αγανάκτηση τόσο στους κατοίκους όσο και στη δημοτική αρχή. «Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Δεν μπορούμε να γυρνάμε συνέχεια για να βρίσκουμε διάφορα ογκώδη που τα ξεφορτώνουν όπου τους βολεύει», τόνισε στη Voria.gr ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος, λύση σε αυτό το πρόβλημα μπορεί να έρθει μόνο με την αλλαγή της νομοθεσίας. «Πρέπει να έχουν την αρμοδιότητα η Αστυνομία αλλά και η Δημοτική Αστυνομία να κάνουν ελέγχους σε φορτηγά και φορτηγάκια για το τι κουβαλάμε και που το πηγαίνουν, εάν έχουν παραστατικά», σημείωσε. Όπως εξήγησε ο κ. Λαζαρίδης, τώρα, ακόμα και η Αστυνομία να έρθει, εάν το άτομο τα μαζέψει τα ογκώδη του, δεν μπορεί να του επιβάλλει πρόστιμο». «Πρέπει να μπορούν οι αρχές να τους επιβάλλουν πρόστιμο και να κατάσχουν τα οχήματα αυτών που μεταφέρουν τα ογκώδη τους που είναι κυρίως από ανακαινίσεις», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η υπηρεσία Καθαριότητας τόνους μαζεύει από ογκώδη που τα ξεφορτώνουν παντού. «Αντί να νοικιάσουν μια σκάφη με 70-80 ευρώ, τα φορτώνουν σε φορτηγάκια και τα πετάνε σε διάφορες περιοχές. Δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε τον ντετέκτιβ», υπογράμμισε.


Voria.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα