«Συνθήκες πολέμου» κατά την πρωτοφανή εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης...


Τραγικές ώρες ζουν από τη νύχτα υγειονομικοί και ασθενείς του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο χθες βράδυ περικυκλώθηκε από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στον Έβρο προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Λίγο πριν... από τις πέντε το πρωί οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο του νοσοκομείου, ενώ στις τέσσερις είχαν φτάσει μέχρι την πύλη δημιουργώντας τεράστια ανησυχία.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν «μάχη» για περιορίσουν το μέτωπο, ενώ οι ασθενείς αναγκάστηκαν να φύγουν κακήν κακώς από το μεγάλο κτίριο.

Η επιχείρηση

εκκένωσης είναι σε εξέλιξη ενώ οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν σε μια πρωτοφανή κατάσταση για να μεταφέρουν τους νοσηλευόμενους.

Οι αρχές μετέτρεψαν σε πλωτό νοσοκομείο το πλοίο της γραμμής «Αδαμάντιος Κοραής», στο λιμάνι της πόλης, στο οποίο μεταφέρθηκαν 65 νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το λιμενικό. Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι για προληπτικούς λόγους.

Βαριά πάσχοντες μεταφέρθηκαν και σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στους γειτονικούς νομούς, ενώ ορισμένοι ασθενείς επέλεξαν να λάβουν εξιτήριο.

Για συνθήκες πολέμου μίλησε στο Open εργαζόμενος του νοσοκομείου με 25ετή εμπειρία, που τόνισε πως δεν έχει αντικρύσει ξανά μια τέτοια κατάσταση. «Δεν μπορούσες να αναπνεύσεις» είπε και εξέφρασε φόβους για τις ζωές όσων ήταν μέσα στο νοσοκομείο.

«Έφυγαν πρώτα τα νεογνά, μετά άρχισε η διαδικασία για τους ενήλικες» είπε ενώ μετά η πρωτόγνωρη κατάσταση εξελισσόταν στο πλοίο. «Αναγκαστήκαμε να τακτοποιούμε ορούς, να βάζουμε σωλήνες, να βάλουμε πλύσεις» πρόσθεσε.

Μεταφορά ηλικιωμένων από δομές της Μητρόπολης

Συγκλονιστικές εικόνες και κατά την απομάκρυνση περίπου 130 ηλικιωμένων από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό το εξής: «Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.

»Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα