Στη φυλακή η γαλάζια υποψήφια

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε η 52χρονη ιδιωτική υπάλληλος, ομογενής και υποψήφια στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση της νομιμοποίησης αλλοδαπών μέσω «εικονικών» γάμων.
Η 52χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε κατά την απολογία της ενώπιον
της Β' Ειδικής Ανακρίτριας, τις........... κατηγορίες που της καταλογίζουν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μεταφράστρια και μεσίτρια, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μεσολάβησε, λόγω των γνωριμιών που είχε σε δήμους και Περιφέρεια, σε κάποιες υποθέσεις απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την ίδια πληρούσαν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις. «Το έκανα για ανθρωπιστικούς λόγους», φέρεται να είπε στην απολογία της.
Δεν έπεισε όμως ανακρίτρια και εισαγγελέα, που ομόφωνα την έκριναν προσωρινά κρατούμενη.
Όπως είχε γίνει γνωστό στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές 2 δημοτικοί υπάλληλοι και 1 δημόσιος υπάλληλος.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 11 άτομα (9 έλληνες και δυο αλλοδαποί) εκ των οποίων τα τρία θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, ένας δημοτικός και ένας δημόσιος υπάλληλος ενώ αναζητούνται άλλα 5 μέλη. Επίσης, άλλα 4 μέλη της οργάνωσης βρίσκονται στο εξωτερικό.
Όπως προέκυψε από την έρευνα έως σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 68 εικονικοί γάμοι ενώ σχεδιάζονταν άλλοι 79.
Keywords
Τυχαία Θέματα