Σπίτι τους!


(με τα γυμναστήρια και τα…τζακούζια τους)Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΙΝΑΙ η ώρα του λαού. Όπωςκατάντησε κι αυτός «ο μικρός ο μέγας», με ξεχασμένες κάποιες αρετές του.Εκλογές έρχονται, θα δοκιμαστεί. Το ρουσφέτι τού γνέφει, θα μετρήσουμε τις αντοχέςτου. Για να δούμε αν το εννοούσε όταν μούντζωνε τους πολιτικούς ή αν τουςακολουθεί, βαστάζος-μπιστικός κι άλλοτε σαν...... σκυλάκι.
ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ οι γλείφτες καιπαρατρεχάμενοι, ωστόσο, δεν συνιστούν είδος προς εξαφάνιση. Συνεχίζουνκρατώντας τις «παραδόσεις», με τα κομματικά
τους αντανακλαστικά σε έξαρση,προεκλογικά. Δεμένος με σχοινί απ’ τον βουλευτή κι έτρεχε ξοπίσω τουγια…προκοπή και το’ θελαν και οι δυο τους. Περάσαμε τη μπόρα, είδαμε τουςπολιτικούς ανάλγητους για την Ελλάδα και ευαίσθητους για ψηφαλάκια, τουςαπορρίψαμε συνολικά και ατομικά, ωστόσο, κάποιοι (πολλοί)…ψυχανώμαλοι επιμένουνσε ρόλο πιστού οπαδού, με το (μετεκλογικό τους) αζημίωτο. ΚΑΙ φουσκώνει ο πολιτικός γιατους «πιστούς» και αναλλοίωτους ποιοτικά και αριθμητικά τρέφει κι ο οπαδός, τιςαυταπάτες του. Για ανταποδοτικά οφέλη, όπως τότε και σήμερα και πάντα, σαντίποτα να μην άλλαξε. Πως «θα βολέψει το παιδί», μετεκλογικά, εκπληρώνονταςπροεκλογικές υποσχέσεις του πολιτικού. Πως παραμένει ισχυρός στη σκιά τουβουλευτή κι όλοι μαζί στον «αγώνα», για να…σκίσουν τον αντίπαλο.ΔΕΣ τους πόσο πονηρά συμπεριφέρονταιοι πολιτικοί, δες και την κατάντια των πιστών τους. Πάρε για δείγμα τουςδιαγραμμένους που σκύβουν το κεφάλι ταπεινά στην είσοδο της «στάνης» κι άλλοικουλουριάζονται απειλητικά για το παλιό τους κόμμα και για τον αρχηγό.Ξερογλείφονται για μετεγγραφή, αντί να το πάρουν απόφαση και να τραβήξουν γιατο σπίτι τους περήφανα και με το κεφάλι ψηλά. Προδόθηκαν πόσο είναι (το έκαναν)το «επάγγελμα» ελκυστικό και πόσο δεμένοι νιώθουν για τα αγαθά του, «επ’ αγαθώ»του…Έθνους.ΔΕΣ και κάποιους/κάποιες πουελεύθερα μιλούν, «καρφώνουν» και βγάζουν το άχτι τους για το Κόμμα και τοναρχηγό, τώρα που τα παράτησαν «την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενοι» και δενσκοπεύουν να πολιτευτούν. Με πόση ευκολία μετακινούνται «ιδεολογικά» φτύνονταςεκεί που έγλειφαν και πόσο μάχονται υπέρ προνομίων (αντί Πατρίδας). ΜΕΡΙΔΑ ψηφοφόρων δενκατέγραψε συμπεριφορές και συνεχίζει. Εμείς ποντάρουμε στην άλλη μερίδα (τωνπολλών), προσδοκώντας. Να στείλει σπίτι τους παλιούς δοκιμασμένους καιαχόρταγους στη «δόξα» και το χρήμα. Με τα αφανέρωτα «πόθεν έσχες», ταγυμναστήρια και τα τζακούζια τους. Και, βέβαια, με τα…παιδιά τους που μας τασερβίρουν για συνεχιστές του «έργου», μη μας λείψει το είδος.
Keywords
Τυχαία Θέματα