Σούπερ Λιγκ: 8η αγωνιστική

Συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, με πολλή δράση, εκπλήξεις και γκολ. Ο Ολυμπιακός πάντα πρώτος με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί τυχόν στραβοπάτημα για να μειώσει ή και να ισοφαρίσει τη διαφορά.... Διαβάστε τι συνέβη Σάββατο-Κυριακή...

Ατρόμητος 3-0 Λεβαδειακός

Το
παιχνίδι είχε φαβορί (τον Ατρόμητο) κάτι που αποδείχθηκε και από το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ομάδα του Περιστερίου νίκησε εύκολα με 3-0 τον Λεβαδειακό.

Η διαφορά των δυο ομάδων ήταν τόσο μεγάλη στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ο Ατρόμητος θα μπορούσε να προηγείται ακόμα και με 4-0 στο πρώτο ημίχρονο αν ο Ναπολεόνι ήταν πιο προσεκτικός.

Ο Λεβαδειακός αντέδρασε για ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η έλλειψη ποιότητας ήταν φανερή αν εξαιρέσουμε τον Βαγγέλη Μάντζιο που δημιούργησε 2-3 επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Σηφάκη.

Πλέον οι Βοιωτοί βρίσκονται σε δύσκολη θέση μιας και διαθέτουν τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ 2-0 Αστέρας Τρίπολης

Χορταστικό παιχνίδι στην Τούμπα και καθαρή νίκη του ΠΑΟΚ μπροστά σε 17.000 οπαδούς του. ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης δεν φάνηκαν ιδιαίτερα επηρεασμένοι από τη διακοπή του πρωταθλήματος και πρόσφεραν όμορφο θέαμα στην Τούμπα.

Ειδικά οι γηπεδούχοι, έκαναν για μεγάλο διάστημα μία μεστή εμφάνιση, παρουσιάζοντας βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι τους και βγάζοντας για πρώτη φορά τόσους πολλούς αυτοματισμούς και φάσεις με κάθετες πάσες.

Πάντως, τη νίκη υπέγραψε ο Μιγκέλ Βίτορ με δύο κεφαλιές από στημένες φάσεις (η πρώτη από κόρνερ του Στοχ και η δεύτερη από φάουλ του Λίνο), κερδίζοντας δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.

Ο Αστέρας δεν ήταν κακός επιθετικά (ειδικά μετά το δεύτερο γκολ του Βίτορ και τις αλαλγές που έκανε ο Στάικος Βεργέτης) και έχασε αρκετές ευκαιρίες πέφτοντας πάνω σε ένα εξαιρετικό Χακόμπο. Ωστόσο, είχε πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία του και ειδικά στο κέντρο της άμυνας τα οποία και πλήρωσε.

Πλατανιάς 1-4 Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε στα Χανιά για ένα ημίχρονο αλλά τελικά η είσοδος του Ντομίνγκες στο δεύτερο του έδωσε την ώθηση που του έλειπε και κατάφερε να κάνει περίπατο επικρατώντας με 4-1 του Πλατανιά.

Οι "ερυθρόλευκοι" που έφτασαν στους 22 βαθμούς, πήραν τη νίκη με τα γκολ του Φερνάντες (αυτογκόλ), Μήτρογλου, Σαβιόλα και Βάις. Από την άλλη ο Πλατανιάς που πέτυχε γκολ στο ξεκίνημα με τον Τόρες, δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έδειξε όπως και στο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ότι έχει πρόβλημα στις κλειστές άμυνες. Ναι μεν κυκλοφορούσε την μπάλα από το κέντρο και μπροστά και γύρω από την μεγάλη περιοχή του Πλατανιά, αλλά δεν μπορούσε να μπει με αξιώσεις μέσα με εξαίρεση δύο σουτ του Σαβιόλα.

Από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς, αγωνίστηκε με έντεκα παίκτες κάτω από την σέντρα, αφήνοντας χώρο στον Ολυμπιακό στην μεσαία γραμμή με την διαφορά ότι έπαιξε πολύ καλά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και σε μια από αυτές σημείωσε το γκολ με τον Τόρες.

Στο δεύτεροι ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Η είσοδος του Ντομίνγκες έδωσε μια άλλη ώθηση στον Ολυμπιακό ο οποίος άρχισε να μπαίνει μέσα στην περιοχή του Πλατανιά κάτι που έφερε την ισοφάριση στο 66'. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα έγιναν ποιο εύκολα και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι σε έναν Πλατανιά που κατέρρευσε μετά την ισοφάριση.

Βέροια 0-1 Άρης

Το δεύτερο συνεχόμενο νικητήριο γκολ του Σαλόζε Ουντότζι επέτρεψε στον Άρη να αποδράσει μετά την Νέα Σμύρνη και από το Δημοτικό Στάδιο της Βέροιας επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 1-0 αν και τελείωσε το παιχνίδι με οχτώ ποδοσφαιριστές έχοντας τρεις αποβολές στις καθυστερήσεις.

Η νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τα δείγματα γραφής της δουλειάς του Ζόραν Μιλίνκοβιτς σε αντίθεση με τον Στέφαν Στόικα που είδε το ντεμπούτο του στον πάγκο της «Βασίλισσας του βορρά» να συνοδεύεται από ήττα.

Σε ένα παιχνίδι όπου πρωταγωνιστής ήταν και ο διαιτητής Βοσκάκης καθώς έδειξε δεκατέσσερις κίτρινες κάρτες, πέντε σε ποδοσφαιριστές της Βέροιας και εννιά σε αυτούς του Άρη, με χαρακτηριστική αυτή του Κύργια στο 73' που βρισκόταν στον πάγκο!

Οι τρεις τελευταίες δόθηκαν όλες εναντίον του Άρη και μάλιστα στις καθυστερήσεις, ήταν οι δεύτερες με αποτέλεσμα οι Οικονομόπουλος, Αγκάνθο και Πουλίδο να αποβληθούν.

Τρεις αποβολές που όπως ήταν επόμενο επισκίασαν το αγωνιστικό κομμάτι όπου εκτός του γκολ του Ουντότζι ,η Βέροια άγγιξε την ισοφάριση στο 70' με το δοκάρι του Μπαργκάν.

Τρεις αποβολές από τις οποίες -ως δεύτερη κίτρινη κάρτα- η μόνη που μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη είναι αυτή στο 93' στον Οικονομόπουλο με αιτιολογία το "θέατρο" για να εκμαιεύσει πέναλτι.

Οι άλλες δύο ήταν υπερβολικές. Και για το φάουλ Αγκάνθο και για υποτιθέμενη ειρωνεία εκ μέρους του Πουλίδο, όταν πρότεινε το χέρι του στον διαιτητή μετά τη λήξη του αγώνα.

Απόλλων Σμύρνης 1-1 Παναιτωλικός

Η παράδοση που θέλει να μη σπάει ποτέ η έδρα στο ζευγάρι του Απόλλωνα Σμύρνης και του Παναιτωλικού, όταν οι δύο ομάδες αναμετρώνται στη μεγάλη κατηγορία, διατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Ριζούπολη.

Ο Μπάμπης Τεννές είδε τον Απόλλωνα, στο ντεμπούτο του στον πάγκο, να προηγείται μόλις στο 7' με το αυτογκόλ του Μπόγιοβιτς, με τον Παναιτωλικό να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Μελισσά στο 73' και αμφότερους να αποχωρούν ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό στο φινάλε.

Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για την "ελαφρά ταξιαρχία" (2 νίκες-5 ήττες ήταν ο απολογισμός στις επτά πρώτες αγωνιστικές) ενώ στον αντίποδα η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε την εστία της να παραβιάζεται μετά από 49 ημέρες!

Πλέον, ο Απόλλωνας βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα με 7 βαθμούς ενώ ο Παναιτωλικός διατηρήθηκε στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας (9ος) έχοντας 10 βαθμούς.

ΑΕΛ Καλλονής 1-5 Skoda Ξάνθης

Το παιχνίδι ματς είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Η Καλλονή μπήκε φουριόζα στο ξεκίνημα του αγώνα και έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ωστόσο χτύπησαν στις αντεπιθέσεις και με δυο γρήγορα γκολ σε διάστημα οκτώ λεπτών έφεραν τα πάνω κάτω.

Στη συνέχεια η Καλλονή κατέρρευσε, η αμυντική της γραμμή έκανε πολλά λάθη και γνώρισε την ήττα με 5-1.

Πλέον η Καλλονή αρχίζει και βυθίζεται στον βαθμολογικό πίνακα, αφού μετρά τέσσερις σερί ήττες έχοντας πετύχει μάλιστα μόλις ένα γκολ και έχοντας δεχθεί οκτώ!

'Όπως καταλαβαίνουμε όλοι ο Γιάννης Ματζουράκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση ειδικά σε ένα πρωτάθλημα που έχει αποδειχθεί... "προπονητοφάγο".

ΟΦΗ 1-1 Εργοτέλης

Αήττητος στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς φιγουράρει ο Εργοτέλης ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης" στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League.

Το ματς ήταν αρκετά γρήγορο και από τις δύο ομάδες με τον Εργοτέλη να προηγείται με τον Διαμαντάκο και τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει με τον Παπάζογλου στο ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο της ομάδας. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Κουτσινικούλη.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά μοιρασμένο για τις δύο ομάδες. Τόσο ο ΟΦΗ, όσο και ο Εργοτέλης προσπαθούσαν να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο και να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ κάτι που έγινε μετά το πρώτο μισάωρο όπου σημειώθηκαν και τα δύο τέρματα με Παπάζογλου και Διαμαντάκο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήταν λίγες μπροστά από τις δύο εστίες με τον ΟΦΗ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η υπεροχή του να είναι ανούσια και με πολλά λάθη. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του δεν δυσκολεύτηκε και ιδιαίτερα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να παραμείνει αήττητος.

Ο ΟΦΗ που ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας έχοντας έξι βαθμούς, είχε και δοκάρι με τον Κουτσινικούλη.

Παναθηναϊκός 1-2 Πανθρακικός

Στο 500ο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας έμελλε να σταματήσει το αήττητο που κρατούσε για 66 ματς το Τριφύλλι και για έντεκα σεζόν καθώς είχε να χάσει στο "Απόστολος Νικολαϊδης" από τη σεζόν 2002-2003.

Η ομάδα που έβαλε τέλος σε αυτό το σερί του Παναθηναϊκού ήταν ο Πανθρακικός ο οποίος συνέχισε την πολύ καλή και αήττητη πορεία του για έξι συνεχόμενα παιχνίδια και με κορυφαίο τον Σέρεμετ και σκόρερ τους Ζεκίνια και Ρομέου πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη στην Λεωφόρο.

Για μια ακόμη φορά μετά από διακοπή πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός την πάτησε και δεν μπόρεσε ούτε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, ούτε να διατηρήσει τον ρυθμό του αλλά ούτε και να κερδίσει.
Το Τριφύλλι ήταν καλύτερο κόντρα στον Πανθρακικό στο ματς της Λεωφόρου, είχε την υπεροχή, η οποία όμως δεν του έφτανε με την ομάδα της Θράκης να κλείνει καλά τους διαδρόμους και να εκμεταλλεύεται όσες φάσεις δημιούργησε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις κλασικές ευκαιρίες πέτυχε δυο γκολ και έφυγε νικήτρια από το "Απόστολος Νικολαϊδης" σε ένα σημειολογικό παιχνίδι για τους πράσινους.

ΠΑΣ Γιάννενα - Πανιώνιος

Αυτός ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 21/10 και ώρα 19:30
Keywords
σουπερ, super league, δραση, γκολ, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, συγκεκριμένο, σηφάκη, εμφάνιση, mvp, χανια, βεροια, νέα, θεσσαλονικη, θεατρο, ειρωνεία, αελ, skoda, οφη, super, league, παναθηναικος, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, νικος παπαζογλου, γιαννης ρουσακης, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, μουντιαλ 2014, super league, εδρα, ηττα, κοντρα, οικονομοπουλος, οφη, παιχνιδια, πλαισιο, σμυρνη, ωθηση, ωρα, mvp, αγρινιο, αηττητος, αμυνα, ατρομητος, βρισκεται, γκολ, γιαννενα, δευτερο, διαστημα, διχτυα, δοκαρι, εγινε, ευκολα, ειρωνεία, ελλειψη, εμφάνιση, εξι, επτα, εστια, εφυγε, ημιχρονο, λαθη, λεβαδειακος, λειτουργια, ληξη, μελισσα, νεα σμυρνη, νικη, ξεκινημα, ομαδα, παντα, οκτω, παπαζογλου, ποδοσφαιρο, προβληματα, σαββατο, σεζον, σεντρα, σερι, συγκεκριμένο, συνεχεια, σηφάκη, τριτη, φαουλ, φορα, χερι, αγωνας, super, εμφανισεις, ιδιαιτερα, κακος, κομματι, κυριακη, league, μπροστα, μουντιαλ, ομαδες, πεφτοντας, παιχνιδι, skoda, τουμπα, υπεροχη, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα