Σνάιντερ: Το SPD δεν θα εγκρίνει σχέδιο βοήθειας για την Κύπρο

Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης για παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο, δήλωσε στην οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt ο αρμόδιος του SPD για τον προϋπολογισμό, Κάρστεν Σνάιντερ.
«Δεν θα διασφαλίσουμε τις καταθέσεις ρωσικού βρώμικου χρήματος σε........
κυπριακές τράπεζες
με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων», είπε ο Σνάιντερ και πρόσθεσε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να λάβει βοήθεια από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης «χωρίς ουσιαστική συμμετοχή του κεφαλαίου της Κύπρου στην προσπάθεια αποκατάστασης της χώρας».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ανάλογη θέση έχει υιοθετήσει και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει την συναίνεση μεταξύ των ίδιων των εταίρων της, θα επιδιώξει να θέσει την Κύπρο υπό «μόνιμη επιτήρηση» ώστε να βεβαιωθεί ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για την αντιμετώπιση του «ξεπλύματος» χρήματος. Αυτοί οι όροι θα τεθούν σε Μνημόνιο Κατανόησης (MoU), προσθέτει η εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανικές κυβερνητικές πήγες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα