Σνάιντερ: «Με ελληνοελβετική συμφωνία η Αθήνα κερδίζει 10- 15 δισ. ευρώ»

Εάν υπογραφεί φορολογική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας, το ελληνικό Δημόσιο θα αποκομίσει 10 έως 15 δισεκατομμύρια ευρώ . Αυτό υπολογίζει σύμφωνα με την Deutsche Welle ο Αυστριακός καθηγητής Οικονομικών Φρίντριχ Σνάιντερ, ειδικός σε θέματα παραοικονομίας, με αφορμή τις ελληνοελβετικές συνομιλίες, στην Αθήνα...

Στις συνομιλίες
αυτές λαμβάνει μέρος ο Ζαν Βατεβίλ, διευθυντής της υπηρεσίας Διεθνών Οικονομικών Υποθέσεων. Σε ότι αφορά τον υπολογισμό των προσδοκώμενων κερδών για την Ελλάδα, o καθηγητής Σνάιντερ τονίζει: «Οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 80 δισεκατομμύρια ευρώ και περίπου τα δύο τρίτα είναι μαύρο χρήμα». Ο κ Σνάιντερ υπολογίζει ότι οι Έλληνες φοροφυγάδες που διαθέτουν καταθέσεις στην Ελβετία ανέρχονται σε 10.000 άτομα. Είναι δε βέβαιος ότι οι συνολικές καταθέσεις τους διπλασιάστηκαν τα τελευταία 4 - 5 χρόνια.

Κατά την άποψή του εν λόγω καθηγητή, μια φορολογική συμφωνία θα ήταν ο ταχύτερος και αποδοτικότερος τρόπος αποκομιδής οφέλους, για το ελληνικό Δημόσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα