Σε πονηρές μέρες (και μέρη...) πονηρά σκέπτεσαι

Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

ΣταΜΜΕ, χθες και προχθές, διαβάσαμε καιακούσαμε, (εικόνα δεν είχαμε για λόγους...τεχνικούς, προς το παρόν, αλλά ποτέ δενξέρεις τι μπορεί να κάνει η... τεχνολογία,με υπουργό το κ. Λοβέρδο), την φοβερήείδηση ότι σε διαγωνισμό προμήθειαςφαρμάκων επιτεύχθηκε έκπτωση 93,8%. Μάλισταο υπουργός ο ίδιος (εντάξει, δεν είναιείδηση αυτό) δήλωσε ότι ο αγώνας πουγίνεται στο υπουργείο έχει αποτέλεσμα"εκκωφαντικό" (δηλαδή σε κουφαίνει),για τον Έλληνα φορολογούμενο.
Στασοβαρά τώρα: Μπράβο στον υπουργό, άντεκαι... πρόεδρος (εγώ προσωπικά δεν θασκάσω) και καλή και η οικονομία
πουεπιτεύχθηκε, αλλά σαν γεγονός έτσι όπωςπαρουσιάστηκε, δεν μου πάει. Κάπου χάνει.
Γιατίαν είναι έτσι, δηλαδή αν έχουμε τέτοιοόφελος μόνο και μόνο γιατί οι προμήθειεςγίνονται ......
μέσω "ηλεκτρονικήςδημοπρασίας", τότε βρήκαμε την λύσητου Δημοσιονομικού μας προβλήματος!!!Για σκεφτείτε έκπτωση 90% στο σύνολοτων προμηθειών του Δημοσίου!
Τοπράγμα όμως όσο το σκέφτεσαι τόσο αρχίζεινα ακούγεται, εκτός από "λαμπρόεπίτευγμα" του υπουργού (ε' ποιανούάλλου;) και τρομακτικό. Ήταν τόσο απλόκαι δεν το είχαν σκεφτεί ποιο πριν; Καιγίνεται τρομακτικό γιατί δεν ακούστηκετίποτα για λαμόγια, διαπλεκόμενοι τουδημοσίου κλπ της εθνικής δημόσιαςδιοίκησης. Τίποτα! Τότε;
Αςτο ξεκαθαρίσουμε. Το υπουργείο προκήρυξεμειοδοτικό διαγωνισμό για την προμήθεια100 σκευασμάτων "ΑλφΑ", με προδιαγραφές:το πρώτο και το τελευταίο άλφα κεφαλαία.Το κοστολόγησε σύμφωνα με γνωστές καιισχύουσες επίσημες τιμές και προϋπολόγισεδαπάνη 1000 ευρώ. Το αποτέλεσμα τουδιαγωνισμού ήταν "ο Έλληναςφορολογούμενος" (για να μην κακοκαρδίσουμεκαι τον υπουργό), να αγοράσει αυτό τοσκεύασμα, στην ίδια ακριβώς ποσότητακαι στις ίδιες ακριβώς προδιαγραφέςπρος συνολικά 62 ευρώ!!! Αν έγινε έτσιτότε: ζήτω στο υπουργό και... πρόεδροςτου... σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, αλλά καικάποιος πρέπει να πάει φυλακή (εντάξει,σχήμα λόγου, γιατί κανένα λαμόγιο καικανένας διαπλεκόμενος κλέφτης του"Έλληνα φορολογούμενου" δεν πάειφυλακή). Είναι όμως έτσι; Κι' αν δεν είναιέτσι;
Πάντως,τέτοιες διαφορές και εκπτώσεις του93.8% μοιραία τρομοκρατούν και ο κ. Λοβέρδοςπρέπει να καταγγείλει τους τρομοκράτες,αν υπάρχει τρομοκρατική πράξη. Αν όχιτότε... σκεφτείτε τι θα λέει, ως πρόεδροςκαι που ξέρεις, αν, και... ως πρωθυπουργός.
Keywords
Αναζητήσεις
ponira meri
Τυχαία Θέματα