Σχεδόν κάθε σιδηροδρομικός σταθμός στην Ινδία θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια

Σχεδόν κάθε σιδηροδρομικός σταθμός στην Ινδία σύντομα θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Ινδός υπουργός Οικονομικών, Αρούν Τζάιτλεϊ...
, δήλωσε ότι οι περίπου 7.000 σιδηροδρομικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα θα τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια, μετά την εφαρμογή του σχεδίου των Ινδικών Σιδηροδρόμων για την εγκατάσταση 1.000 μεγαβάτ ηλιακής ηλεκτρικής ισχύος. Ο υπουργός έκανε την ανακοίνωση στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό αυτό το μήνα.

Το έργο αποτελεί μέρος μιας
πρωτοβουλίας για την αύξηση της ηλιακής ικανότητας της Ινδίας από τα 9 γιγαβάτ το 2017 στα 100 το 2022.

Ο Τζάιτλεϊ δήλωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή συστημάτων ηλιακής ενέργειας στην οροφή 300 σταθμών έχουν ήδη ξεκινήσει και σύντομα ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 2.000 σταθμούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ινδία διέθετε 7.137 σιδηροδρομικούς σταθμούς στο τέλος του Μαρτίου 2015.

Φόρος άνθρακα

Για τη χρηματοδότηση αυτών των ηλιακών έργων, καθώς και άλλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Ινδία θα διαθέσει 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ από φόρους άνθρακα. Ο φόρος ισχύει τόσο για άνθρακα που εξορύσσεται στην Ινδία, όσο και για εισαγωγές.

Τα έσοδα από το φόρο διατίθενται επίσης στις προσπάθειες για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού και τη διατήρηση των δασών της χώρας. Συνολικά, η Ινδία έχει συγκεντρώσει περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια από τον φόρο άνθρακα, περίπου το 40% των οποίων έχει καταλήξει στο Εθνικό Ταμείο Καθαρής Ενέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα