Πώς η Διαπλοκή ακυρώνει τον Παπαδήμο…

Του Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου

Μηχανισμός πολιτικής ακύρωσης κάθε ηγεμονικής οντότητας είναι η αγιοποίησή της.

Η πολιτική (κριτική) όταν κάνει μεταφυσική, απλώς καλύπτει τον πολιτικό σατανισμό της με θεϊκά σύμβολα. Αυτό διαπράττουν σήμερα οι επικοινωνιακοί φορείς της Διαπλοκής.

Όταν η πολιτική δεν αναπαρίσταται αγωνιστικά ή/και συγκρουσιακά, αλλά σεμνά, ταπεινά, συναινετικά, γλυκά, αγνά και μαλθακά, είναι οι εξουσιαστικές δομές που βρικολάκιασαν. Η Διαπλοκή είναι ο .......σύγχρονος παραγωγός πολιτικών βρικολάκων.

Όταν υπάρχει δημοσιογράφος
που σημειώνει, «μόνη ίσως παρηγοριά είναι ότι ο κ. Παπαδήµος έχει, για την ώρα τουλάχιστον, την αποδοχή των ελλήνων πολιτών, διατηρεί δηµοτικότητα Αρχιεπισκόπου και ότι όσοι επιχειρήσουν να κλονίσουν την ελπίδα που διαµόρφωσε θα πρέπει να σκεφθούν διπλά τι θα πουν και πώς θα το πουν», είναι ίσως η στιγμή ο Λουκάς Παπαδήμος να σκεφθεί σοβαρά την άμεση αποχώρησή του από την Τράπεζα του Μυστικού Δείπνου εις την οποία προσεκλήθη.

Αγαπητέ (δοτέ) πρωθυπουργέ, εσύ πρώτος από άλλους κινδυνεύεις από την μεταμόρφωση σου σε «Αρχιεπίσκοπο» προτού καλά-καλά προλάβεις να αφαιρέσεις την τήβεννο του τεχνοκράτη για να ενδυθείς το κοστουμάκι του «πολιτικού, υπεράνω της πολιτικής». Όταν βλέπεις τους ιερείς της διαπλοκής να σου προσφέρουν το σώμα και το αίμα του Λαού, μη νομίσεις ότι το χέρι που απλώνεται είναι κάποιου «Χριστού», είναι το βρωμερό χέρι που μουτζουρώνει το Μυστήριο της πολιτικής. Το μολυσμένο χέρι με τις ακαθαρσίες δεκάδων σκανδάλων της μεταπολίτευσης. Είναι η Διαπλοκή που ρίχνοντας ένα σκοτεινό πέπλο στην πολιτική σε εκθειάζει για να σε ακυρώσει ως πιθανό, αυριανό ιερέα. Σε θέλει ουδέτερο, ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό! Τα σύμβολα της παραεξουσίας είναι ουδέτερα, αν και γενούν και το αρσενικό και το θρυλικό στη κοινωνία, μέσα όμως από ερμαφρόδιτους θεσμούς, σαν αυτόν της Διαπλοκής.

Σε επιθυμεί σύμβολο δίχως ψυχή η Διαπλοκή. Ένα κενό σημαίνον, το οποίο να αλλάζει πολιτική μορφή, ανάλογα με το νόημα που θα επιδιώκει να δώσει στην εξουσιαστική διάσταση της καθημερινότητας ο Νταβάς. Αυτός ο κερατάς, που αντί να κρυφτεί αναλογιζόμενος την καταστροφή που έχει επιφέρει στη χώρα απευθύνεται στο λαό λέγοντας με θρησκευτική κατάνυξη: «Αναλογίσου, λοιπόν, κι εσύ ποιο ελάττωμά σου διόρθωσες, ποιαν αρετή κατόρθωσες, ποιαν αμαρτία έσβησες με την εξομολόγηση της διαφθοράς σου, σε τι έγινες καλύτερος όλη αυτή την περίοδο της μεταρρύθμισης»!

Ως θεόσταλτο, θεόπνευστο, θεοκρατικό σύμβολο, Λουκά Παπαδήμο θα γίνεις σύντομα το σημαίνον της καταστροφής παρά την αγιοποίηση. Και η αγιοποιημένη καταστροφή, καταστροφή παραμένει και έτσι θεωρείται. Η Διαπλοκή σε μετατρέπει σε σύμβολο αγαθής καταστροφής για να σωθεί δήθεν ένας λαός, που εδώ και καιρό έχει πάψει να ταυτίζεται με τον ιερέα της διαπλοκής, ο οποίος έχει αναλάβει εργολαβικά την αγιοποίησή σου. Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορείς να φανταστείς την τύχη σου (ως σύμβολο ασφαλώς);

Μην θυμώνεις
Keywords
Τυχαία Θέματα