Πως αν έρθει για συζήτηση η πρόταση για δημοψήφισμα για την ΔΕΗ, αυτόματα πάμε σε εθνικές εκλογές!

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Για τον σκοπό αυτό, όπως δήλωσε, θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής
των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών κάτω από το αίτημα για το δημοψήφισμα, και όπως γράψαμε στο πρηγούμενο άρθρο μας, για το αίτημα απαιτούνται 120 αλλά για να γίνει δεκτό πρέπει να παρει η πρόταση 180 ψήφους, δηλαδή είναι αδύνατο....

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που συνδέει το θέμα με εκλογή ΠτΔ, είναι αποκαλυπτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που βέβαια θέλει να σηκώσει το θέμα και στην Βουλή και να εκθέσει κυβερνητικούς βουλευτές στα μάτια της κοινωνίας, αλλά όπως σωστά επισημάνει το κόμμα του Βενιζέλου με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά, στις όποιες προσδοκίες της συγκυβέρνησης να βρεθούν 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτήν την Βουλή.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, στο κομβικό θέμα της ΔΕΗ, πείσει 120-121 καλύτερα βουλευτές να υπογράψουν για δημοψήφισμα, οι υπογράφοντες μπαίνουν λίγους μήνες πριν ανακύψει το θέμα της εκλογής Προέδορυ της Δημοκρατίας, καθαρά απέναντι στην κυβέρνηση. Με λίγα λόγια, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μαζέψει 121 τουλάχιστον υπογραφές για το δημοψήφισμα, μαζεύει το αναγκαίο νούμερο για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Με λίγα λόγια, συγκροτείτε ένα ισχυρό αντικυβερνητικό μέτωπο, οδηγώντας Σαμαρά και Βενιζέλο στην μόνη επιλογή που θα έχουν....Να ορίσουν το Φθινόπωρο ημερομηνία εθνικών εκλογών!

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_4033.html#ixzz36LlUi6BN
Keywords
Τυχαία Θέματα