Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί -Εσωκομματικές βολές

Ηχηρό καμπανάκι χτύπησαν στην κυβέρνηση οι εικόνες με τους πολίτες να διαδηλώνουν με σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ενάντια στη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Από πολλά κορυφαία στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, εκφράστηκε ο φόβος να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις ο χαρακτήρας των κινητοποιήσεων...
και να ανάψει φιτίλι στην κοινωνία, την ώρα που καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες επιστροφής στην κανονικότητα

Τον φόβο αυτό συμμερίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας
και γι αυτό το λόγο, το μεσημέρι στο περιστύλιο της Βουλής τρεις υπουργοί, οι κ.κ Τζανακοπουλος, Τσακαλώτος και Κοντονής έσπευσαν με δηλώσεις τους να διασκεδάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι εικόνες των επεισοδίων.

Την ίδια ώρα όμως που η κυβέρνηση υποστηρίζει με σθένος, ότι μόνο τα ακριβά σπίτια εκπλειστηριάζονται και οι στρατηγικοί κακοπληρωτές έχουν ευθύνη , κορυφαία στελέχη ζητούν ηπιότερους τόνους για ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χαμηλούς τόνους συνέστησε ο Νίκος Φίλης, που παρέστη στη συνεδρίαση και ζήτησε διεύρυνση με νόμο, της προστασίας της Ά κατοικίας . Αυτό το αίτημα ωστόσο (σε αντίθεση με το περί παγώματος πώλησης εξοπλισμών) έπεσε πάνω σε «βράχο» που ονομάζεται Ευκλείδης Τσακαλώτος κι ο οποίος εξήγησε ότι τυχόν καθυστερήσεις στα κόκκινα δάνεια θα σημάνουν επιπλέον θέματα για τις τράπεζες, με ο,τι αυτό συνεπάγεται γα την προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατάξει την ελληνική οικονομία.

Ο πολιτικός προβληματισμός ωστόσο για το ενδεχόμενο κάθε Τετάρτη να εξελίσσεται η «μάχη της στέγης» είναι υπαρκτός, αφού μπορεί επικοινωνιακά να καπελώσει οποιαδήποτε άλλη θετική είδηση. Ο ίδιος ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται προβληματισμένος ενώ αναζητούνται πόροι για άμεσες παρεμβάσεις όπου απαιτηθεί, όπως για την περιστασιακή στήριξη της εξυπηρέτησης δανείων για τις πάρα πολύ φτωχές οικογένειες.

Το κλίμα βάρυνε και μετά από τα πλάνα που έδιναν την εντύπωση ότι αστυνομικοί έριξαν σε κλειστό χώρο χημικά για να Αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές. Άπαντες στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι επικοινωνιακά η κυβέρνηση βρέθηκε πίσω και γι αυτό αναζητήθηκε η εξειδίκευση των όσων ισχύουν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και η διάδοσή τους στο εκλογικό σώμα. Στη σχεδόν μονοθεματική συνεδρίαση του οργάνου, ούτε ένας υπουργός δε βρέθηκε να αγνοήσει τον κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί γι αυτό και ζήτησαν επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Πηγή: iefimerida.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα