Πολιτικό βρώμικο παιχνίδι του Βορίδη - Προφανώς κάτι μεγάλωσε και πρέπει να το τσεκουρώσει;

Του Στρατή Μαζίδη

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Μάκη Βορίδη λίγο πριν την τελική ευθεία της εσωκομματικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας (με την οποία κανείς δεν ασχολείται) να βγει και να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα;Τι κοινό μπορεί να έχει ο πάλαι ποτέ επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου με τον πολιτικό μπεμπέ Τζιτζικώστα εκτός του ότι κι αυτός αφράτεψε τη όψη μόλις μπήκε στη Βουλή με το ΛΑΟΣ.
Κακά τα ψέματα. Όλοι περιμέναμε πως ο Βορίδης
θα βρισκόταν στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη.
Τελικώς βγαίνει δημόσια και συντάσσεται με τον Τζιτζικώστα.
Γιατί όμως αναφώνησε «Αποστόλη αδερφέ μου!»;
Προσωπικά η σκέψη μου με οδηγεί στο εξής συμπέρασμα. Είναι πολύ πιθανό ο Γεωργιάδης να καταγράφει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που του αποδίδουν οι "γνωστές", "αξιόπιστες" και πάντα "έγκυρες" δημοσκοπήσεις.
Αν ο τρελο-Αδωνις εκλεγεί, τότε θα έχει συντελεστεί μια τεράστια ανατροπή. Ένα νέο στέλεχος του κόμματος της ΝΔ, έξω από τζάκια, κάστες κ.ο.κ., καταφέρνει να ανέλθει στο ανώτερο αξίωμά του μέσα σε περίπου 3 χρόνια. Πολύ πιθανό με την ίδια τρέλα να ανατρέψει και τον Τσίπρα μεσοπρόθεσμα και όσο ο τελευταίος θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.
Και τότε; Και τότε τα όνειρα του Μαρουδή για προεδρία θα τα πάρει ο βοριάς ή με το φύσημα θα πάνε πολύ πολύ παρακάτω. Προφανώς η επιλογή του Απόστολου τα εξυπηρετεί καλύτερα.
Επιπλέον αν επιβεβαιωθεί και στη ΝΔ, η τάση της 20ης Σεπτεμβρίου να απαλλαγεί η χώρα από το παλαιό πολιτικό προσωπικό κι ας επανεκλεγόταν ο Τσίπρας που τα έκανε θάλασσα, τότε τέτοιες κινήσεις χαμηλώνουν ή ενισχύουν την όποια δυναμική του Γεωργιάδη;
Keywords
Τυχαία Θέματα