Παράκαμψη Σαμαρά από Μπακογιάννη προς Μαξίμου

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας συναντά σήμερα Τρίτη δύο αρχηγούς κομμάτων, το Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά και την Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση κανονίστηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της πρώην υπουργού την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει λάβει την πρόσκληση που
επιθυμεί για να πάει στο Μαξίμου και να...
ξαναμπει στο παιχνίδι.

“Η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό πληροφορίες που έχει για τις εξελίξεις στην Ευρώπη σχετικά με τη διαπραγμάτευση και θα επαναλάβει το αίτημα για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών” λένε οι συνεργάτες της.

Με την κίνηση αυτή η κα. Μπακογιάννη σαφώς παρακάμπτει τον... αρχηγό της – λέμε τώρα – και διαμορφώνει κλίμα περαιτέρω πολιτικής απομόνωσης του Αντώνη Σαμαρά. Ο τελευταίος, μη υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου την επομένη των εκλογών κι έχοντας ανταλλάξει στη Βουλή βαριές κουβέντες, αρνείται να “ρίξει τα μούτρα του” και να ζητήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Το αποτέλεσμα; Είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρίσκεται απομονωμένος στη Συγγρού, αποδοκιμασμένος από τον κόσμο και παραμεριμένος με όρους ιεραρχίας από την αιώνια εσωκομματική αντίπαλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα