Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης


Την παραίτηση του, σύμφωνα με πληροφορίες, για προσωπικούς λόγους υπέβαλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Κοσμάτος, ο οποιος ανέλαβε τα σχετικά καθήκοντα τον Μάρτιο του 2015.
Ο κ. Κοσμάτος είναι πτυχιούχος Νομικής ΑΠΘ (1991), με μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον Τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών (1993) και Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996) και από το 1993 είναι δικηγόρος (Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) με αποκλειστική ενασχόληση σε υποθέσεις ποινικού δικαίου....
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Μακεδονία” τόνισε “Απολύτως κανένας τριγμός δεν υπήρχε, η σχέση μου με το υπουργείο και τον υπουργό ήταν, είναι και θα είναι άριστη. Αποφάσισα να παραιτηθώ, για να επιστρέψω στην οικογένειά μου, στο πανεπιστήμιο και στη δικηγορία, που είχα εγκαταλείψει για ενάμιση χρόνο»

Στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για «ολοκλήρωση ενός κύκλου εργασιών» από την πλευρά του και απαριθμεί παρεμβάσεις που έχουν γίνει, όπως και άλλες που έχουν δρομολογηθεί. «Ξεκινήσαμε μία διαδικασία αναμόρφωσης νομοθετικών κειμένων, κάναμε την αρχή, δρομολογήσαμε τις εξελίξεις, ολοκληρώσαμε μία σειρά πραγμάτων, πιστεύω ότι έκλεισε ένας σημαντικός κύκλος».
Keywords
Τυχαία Θέματα