Παπαρήγα: «Στην δεκαετία του ΄50 γυρίζουν τον Ελληνικό λαό»

Μήνυμα στο λαό να υποδεχθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις τα νέα μέτρα, όχι για να ζήσει τον παλμό μια ακόμα απεργίας, αλλά για το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα έστειλε η Αλέκα Παπαρήγα από το βήμα του 38ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η γ.γ του ΚΚΕ επισήμανε πως είτε με δραχμή
είτε με ευρώ, η καπιταλιστική κρίση και όλες οι συνταγές διαχείρισής της χτυπούν αλύπητα τα λαϊκά δικαιώματα...
«Το «φθάνει πια» που φωνάζει με απόγνωση ο λαός πρέπει να πάρει το πραγματικό πολιτικό περιεχόμενο, αυτό που αντιστοιχεί σήμερα στις ανάγκες του λαού και του κινήματος, το «φθάνει πια»‘ πρέπει να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία, αφορά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της το βράδυ της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η κρίση δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ΕΕ, και δεν αρκεί, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, όσες θυσίες και αν απαιτήσει οι οποίες θα είναι πολύ λιγότερες από το κόστος της αυταπάτης και της υποταγής».

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε όσο περισσότερους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς καμία αναγνώριση που σημαίνει καμία διαπραγμάτευση γιατί η διαπραγμάτευση σημαίνει αναγνώριση, σημαίνει νέο κούρεμα με νέα Μνημόνια».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε όπως αναφέρει η ert.gr, ότι η καθημερινή χρήση της λέξης Τρόικα κάνει πολλούς να ξεχνούν ότι είναι «η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ», τόνισε ότι γίνεται αγώνας δρόμου για το ποιος είναι ο «πιο καλός διαπραγματευτής» , πρόσθεσε ότι διάφοροι από τον Μόντι, ως τον Ραχόι και τον Ολάντ αναδεικνύονται ως «υποδείγματα αποτελεσματικής πολιτικής», ενώ «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ανακάλυψε και το φιλολαϊκό τάχα παράδειγμα της Αργεντινής».

«’Αλλοι είναι έτοιμοι να κάνουν άγαλμα τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι , άλλοι τα βάζουν με τις τράπεζες, άλλοι με τους φιλελεύθερους και άλλοι με τους σοσιαλδημοκράτες» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι:

«Άλλοι γλυκοκοιτάνε την δραχμή ενώ άλλοι τρομοκρατούν ότι χωρίς ευρώ καταστροφή.
Άλλοι φωνάζουν να προχωρήσει η ευρωπαϊκή ενοποίηση, άλλοι στριγκλίζουν για εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων ενώ ψήφισαν την συνθήκη του Μάαστριχ και αποδέχονται τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα».

«Είτε με δραχμή είτε με ευρώ, είτε με σύνδεση του εθνικού νομίσματος με το δολάριο, τη στερλίνα, το γεν, το γουάν ή το ρούβλι η καπιταλιστική κρίση και όλες οι συνταγές διαχείρισής της χτυπούν αλύπητα τα λαϊκά δικαιώματα.
Η μόνη διαφορά που μπορεί να σημειωθεί είναι ότι ένα τμήμα του κεφαλαίου θα επωφεληθεί περισσότερο από ένα άλλο με την μια ή την άλλη συνταγή. Όχι όμως και οι λαο
Keywords
Τυχαία Θέματα