Παλαιστίνιοι έφτιαξαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν σπίτι και το Ισραήλ τους βομβάρδισε (vid)

Tο site Ingaza δημοσιεύει καθημερινά βίντεο, φωτογραφίες και ιστορίες από τους βομβαρδισμούς. Σε μία από αυτές, εξιστορεί την προσπάθεια Παλαιστινίων αμάχων να φτιάξουν ανθρώπινη ασπίδα για να αποτρέψουν επίθεση από αέρος σε στόχους.
Όπως γράφουν οι Παλαιστίνιοι, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων ο στρατός του Ισραήλ αρκετές φορές προειδοποιεί με τηλεφωνήματα για επικείμενο βομβαρδισμό.Έτσι έγινε και την Τρίτη, 8 Ιουλίου. Η
Αλ Καβάρ έλαβε προειδοποίηση αλλά αποφάσισε να μην φύγει. Οι γείτονες της οικογένειας συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του σπιτιού για να σταματήσουν την επιδρομή.Παρόλα αυτά, ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε την πολυκατοικία. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν επί τόπου επτά άνθρωποι, ανάμεσα τους και δύο παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών. Άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην γειτονιά του Χαν Γιουνίς της Γάζας.Τα θύματα της επίθεσης:Mohamed Ashour 13 ετώνBaker Mohammed Juda 22 ετώνAmmar Mohammed Juda 22 ετώνHussein Mohammed Kaware 14 ετώνBasem Salem Hussein Karawe, 10 ετώνMohammad Ali Faraj Karawe, 12 ετώνAbdullah Hamed Karawe, 6 ετώνKasem Jaber Adwan Karawe, 12 ετώνSeraj Abed al-Aal, 8 ετώνRiad Kaware 50 ετώνΧτυπήθηκε και η Κιβωτός της Γάζας κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούςBομβαρδίστηκε από τους ισραηλινούς η Κιβωτός της Γάζας μέσα στο λιμάνι της Γάζας. Το σκάφος άρπαξε φωτιά, ενώ λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών η πυροσβεστική δεν μπόρεσε να φτάσει. Μαζί με την Κιβωτό κάηκαν κι άλλα ψαράδικα διπλανά σκάφη.Το βίντεο μετά τον βομβαρδισμό (οι εικόνες είναι σκληρές αλλά δημοσιεύεται προς επαλήθευση της πληροφορίας και της παραπάνω ιστορίας):
Keywords
Τυχαία Θέματα