Οι πολίτες πληρώνουν τα «σπασμένα» Παπαγεωργόπουλου στη Θεσσαλονίκη με ανοχή της κυβέρνησης;

Την ίδια στιγμή που ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, περπατά ελεύθερος επωφελούμενος των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου, οι δημότες της πόλης καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα. Η κυβέρνηση με έγγραφό της απέρριψε το αίτημα ανάκλησης των ΚΥΑ συμψηφισμού οφειλών του Δήμου προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά
Ταμεία του...

«Το υπουργείο νομιμοποιεί την κλοπή του ταμείου του Δήμου επί διοικήσεως Παπαγεωργόπουλου», δήλωσε στο koutipandoras.gr, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, ρωτά τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, γιατί δεν προχωρούν σε μια θεσμική και δημοσιονομική αποκατάσταση της «άδικης και παράνομης οικονομικής αφαίμαξης του δήμου και των δημοτών της Θεσσαλονίκης» αλλά και γιατί δεν έχουν διασφαλίσει τις «απαιτήσεις του Δημοσίου από τους υπολόγους της υπεξαίρεσης».

Το σκάνδαλο του «φτερωτού γιατρού» και του μεγάλου «πάρτι» στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι γνωστό (σ.σ διαβάστε σχετικά: Ο «φτερωτός γιατρός» και τα εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά).

Μετά την αποφυλάκιση του πρώην δημάρχου από τις φυλακές Διαβατών στις 28 Ιουλίου, φαίνεται πως η υπόθεση λαμβάνει ακόμη μια δυσάρεστη –για τις τσέπες των δημοτών- τροπή.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα Θεσσαλονίκη σε σημερινό της ρεπορτάζ, το υπουργείο Εσωτερικών «απορρίπτει το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου να μην πληρώσει ο δήμος τα χρήματα προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ήδη βγει από το δημοτικό ταμείο, αλλά κατέληξαν στις τσέπες των καταχραστών».
Keywords
Τυχαία Θέματα