Οι Γάλλοι εμπιστεύονται τη Μέρκελ πιο πολύ από τον Σαρκοζί

Οι Γάλλοι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στη γερμανίδα καγκελλάριο Άνγκελα Μέρκελ απ' ό,τι στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί για την αποτροπή μιας νέας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση
του Ινστιτούτου Harris Interactive που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Parisien έδειξε ότι το 46% των Γάλλων εμπιστεύεται περισσότερο τη Μέρκελ, έναντι ποσοστού 33% που εμπιστεύεται το Σαρκοζί.

Με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, το 48% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται πρώτα τους πολίτες για «την αποτροπή μιας νέας...... χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης».
 
Δεύτερη στην εμπιστοσύνη των Γάλλων έρχεται η γερμανίδα καγκελλάριος με ποσοστό 46% και ακολουθούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (41%), οι επιχειρήσεις (39%), ο Μπαράκ Ομπάμα και η αμερικανική κυβέρνηση (37%) και η Ευρώπη (36%).

Στην έβδομη θέση ο Σαρκοζί

Ο Νικολά Σαρκοζί και η γαλλική κυβέρνηση δε βρίσκονται παρά στην έβδομη θέση στην εμπιστοσύνη του λαού με ποσοστό 33% μπροστά από τις G8 και G20 (27%), τους οίκους αξιολόγησης (17%), τις τράπεζες (17%) και τέλος τους χρηματιστές (6%).
 
Επίσης το 79% των Γάλλων ανησυχεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη Γαλλία η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κατάσταση και το 67% φοβάται για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους ίδιους προσωπικά.
 
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 8 ως τις 10 Αυγούστου σε 1.090 ανθρώπους 18 ετών και άνω.
Keywords
Τυχαία Θέματα