Οι αρχιτέκτονες των σκανδάλων

Γράφει ο Νικήτας
Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Σχεδόν όλοι. Υπάρχει μια κατηγορία Ελλήνων που τα δικά τους πιθανά αδικήματα και ευθύνες παραγράφονται πολύ γρήγορα. Έχετε ήδη μαντέψει ποιοι είναι αυτοί. Σκάνδαλα Siemens, Βατοπέδι, υποβρύχια, υποκλοπές Vodafone, το δομημένο ομόλογο της JP Morgan και τα μεταλλείας Κασσάνδρας δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.
Εκεί όμως υπάρχει ασυλία για τους πραγματικούς αρχιτέκτονες των σκανδάλων. Μέχρι και οι ........πάντα λιγομίλητοι και μετρημένοι Εισαγγελείς αναγκάστηκαν να καταγγείλουν τις παρεμβάσεις. “Προσπάθεια ορισμένων πολιτικών να τοποθετήσουν τη Δικαιοσύνη στο κέντρο μιας πολιτικής διελκυστίνδας , η οποία δεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας. Η Δικαιοσύνη θέλει να στραφεί κατά των πραγματικών υπευθύνων αλλά όπως γραφεί το Παρόν “Στην Ελλάδα, όμως, το χέρι της πολιτικής στη Δικαιοσύνη είναι μακρύ, διασφαλίζοντας ένα εκτεταμένο καθεστώς ατιμωρησίας “. Σας στέλνω και ολόκληρο το άρθρο.
Υλικό συγκάλυψης «όλα στο φως»…

Από το ΠΑΡΟΝ, 5 Φεβρουαρίου 2012

Προτού ο Γιώργος Παπανδρέου εγκαταλείψει την καρέκλα του, επαναλαμβάνει το γνωστό αστείο περί σύστασης εξεταστικών επιτροπών που υποτίθεται ότι θα διερευνήσουν, θα αποκαλύψουν και θα φέρουν στο φως όλη την αλήθεια για το μαγείρεμα του ελλείμματος της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο ήδη διερευνά η Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για αστείο, διότι ο κόσμος έχει πια καταλάβει την κοροϊδία. Έχει καταλάβει πως οι εξαγγελίες «όλα στο φως» και «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα ίδια υλικά συγκάλυψης που οι πολιτικοί χρησιμοποιούν διαχρονικά για αν παρεμβαίνουν στο έργο της Δικαιοσύνης, η οποία κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι.

Η αντίδραση-πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου είναι άλλη μια χαρακτηριστική αντίδραση πολιτικού που το όνομά του εμπλέκεται σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση και προέκυψε με αφορμή το πρόσφατο αίτημα του Οικονομικού Εισαγγελία Γρηγόρη Πεπόνη να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ, όπως υπαγορεύουν το Σύνταγμα και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, όταν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Δυστυχώς για τη χώρα, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σοβαρό θέμα – εν προκειμένω το αυξημένο έλλειμμα ήταν η αιτία που η χώρα περιδινείται σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση – αντιμετωπίζεται με τέτοιον τρόπο από την πολιτική εξουσία.

Επί σειρά ετών οι πολιτικοί μα ταγοί σπέρνουν σκάνδαλα, αλλά δεν θερίζουν τις συνέπειες, καθώς κρατούν σε ομηρία την ελληνική Δικαιοσύνη. Συστηματικά εμπλέκονται στη λειτουργία της και παρεμποδίζουν την απόδοση ευθυνών στους ίδιους τους «ημέτερους». Το σκάνδαλο Simens, τα υπόθεση του Βατοπεδίου, το σκάνδαλο των υποβρυχίων, οι υποκλοπές της Vodafone, το δομημένο ομόλογο της JP Morgan, τα μεταλλεία Κασσάνδρας είναι υποθέσεις που άνοιξαν, όμως δεν έκλεισαν ποτέ.

Όλα τα παραπάνω
Keywords
Τυχαία Θέματα