ΌΧΙ μέχρι τέλους!

Η συμφωνία που φέρνει η (μέχρι ώρας) ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ατιμωτική. Είναι μια συμφωνία σε πλήρη αντίθεση με το προεκλογικό του πρόγραμμα, τις αρχές του κόμματος. Είναι μια συμφωνία σε πλήρη ρήξη με την ανεξαρτησία της Πατρίδας, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία. Είναι μια συμφωνία πλήρως εναρμονισμένη με τις επιταγές του οικονομικού Ράιχ που κάνει κουμάνο στην Ευρωζώνη. Είναι μια συμφωνία που δεν πρέπει να επικυρωθεί!... Οφείλουμε να την ακυρώσουμε! ΌΧΙ στο πραξικόπημα!

Η συμφωνία που φέρνει η (μέχρι ώρας) ηγεσία του
ΣΥΡΙΖΑ είναι απόδειξη του αδιέξοδου της γραμμής "πάση θυσία στο Ευρώ". Η επιλογή της (ως τώρα) ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει στο Ευρώ συνδέθηκε με την αντίληψη του Βερολίνου ότι μια αριστερή κυβέρνηση εξ' αντικειμένου αποτελεί παράγοντα κλυδωνισμού της Ευρωζώνης. Το Βερολίνο ήξερε τι ήθελε από τη πρώτη μέρα: η κυβέρνηση αυτή θα έπρεπε ή να ανατραπεί ή να υποταχθεί. Μέχρι ώρας δείχνει να πετυχαίνει το δεύτερο - ακόμα και μετά το σαρωτικό ΌΧΙ του λαού! Η νίκη αυτή του Βερολίνου πατά στην αδυναμία ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Όποιοι απέκρυβαν την πραγματική πορεία των πραγμάτων, όποιοι ωραιοποιούσαν καταστάσεις με ψεύτικα χαμόγελα και τάχα μου πολιτική άνεση, όποιοι προσπαθούν να παραχαράξουν το ΌΧΙ του λαού εξυπηρετούν σκοτεινές σκέψεις. Διαδραματίζουν εξ' αντικειμένου ρόλο προδοτικό για την πατρίδα και το λαό. Και σημείωση: η μνήμη μας είναι καλή και δεν ξεχνά τα ονόματα όσων εξυπηρέτησαν ή θα εξυπηρετήσουν τέτοιες στρατηγικές.

Στο ερώτημα "ατίμωση ή πόλεμος;" η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ατίμωση. Και τώρα βιώνει τον πόλεμο. Την τσακίζουν κάθε μέρα και περισσότερο. Και μαζί με αυτήν πάνε να τσακίσουν την Ελλάδα, το λαό μας. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί. Ο λαός είναι σε θέση μάχης πέρα και έξω από όσα λένε οι παράγοντες γύρω από τον Τσίπρα και τα ΜΜΕ. Κανείς δεν πίστεψε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Πιστέψαμε όμως ότι είναι ώρα να πούμε ΌΧΙ ως λαός. Στο ερώτημα "Ελλάδα ή Ευρώ" επιλέξαμε Ελλάδα. Και θα το επιλέξουμε και κάθε άλλη φορά. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν υπάρχει γυρισμός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ηγετική του ομάδα γύρω από τον Τσίπρα. Δεν είναι οι Δραγασάκης, Παππάς, Σακελλαρίδης, Τσακαλώτος ή οι πρόσφατα λαλίστατοι Παπαδημούλης, Σταθάκης, Μάρδας, Φίλης και λίγοι ακόμα. Οι υπεύθυνοι αυτής της προδοσίας θα το καταλάβουν πολύ σύντομα. Τα μέλη του, οι φίλοι του, οι Βουλευτές του είναι σε αντίθεση με την ατίμωση της πατρίδας. Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ζητούν άμεση ψήφιση των μέτρων. Πολύ γρήγορα λοιπόν θα φανεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μεγάλη πλειοψηφία συγκρούεται με αυτό το νέο και επαχθέστερο κάθε άλλου μνημόνιο. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ΌΧΙ! Βουλευτές σταθείτε στο ύψος σας! Μην προσώσετε την Πατρίδα, το λαό, τη Δημοκρατία, τον αγώνα για ανεξαρτησία και προκοπή! Βουλευτές πράξτε με βάση τη συνείδηση σας και τη συνταγματική επιταγή! Μην προδώσετε τις γενιές και τους αγώνες! Μην υποθηκεύσετε το μέλλον του τόπου! Βουλευτές ψηφίστε ΌΧΙ! Αυτό επιβάλει η Δημοκρατία - αυτό επιτάσσει και η απόφαση του Δημοψηφίσματος!

Τίποτα δεν τελείωσε! Τίποτα δεν πάει χαμένο! Το σαρωτικό ΌΧΙ του λαού αποτελεί αστείρευτη δύναμη και ιστορική παρακαταθήκη. Τον θέλανε να υποταχθεί μα στην Ελλάδα ξέρουμε να λέμε ΌΧΙ! Και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και οι οπορτουνιστές της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σύσσωμη η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν πείθουν: το ΌΧΙ αυτό ήταν πρωτίστως ΌΧΙ στην ατίμωση της πατρίδας. Σήμερα το 62% αυτό έχει ήδη μετασχηματισθεί σε "ΝΑΙ στην έξοδο από το Ευρώ".

Το παιχνίδι παίζεται ακόμα! Από σήμερα απαιτούμε εξελίξεις σε τρεις κατευθύνσεις: Σαρωτική καταψήφιση του ΌΧΙ από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, τότε να ψηφιστεί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ελάχιστα "ηγετικά" στελέχη γύρω από τον Τσίπρα. Θα είναι "η συμφωνία των έκπτωτων". Άκυρη στη γέννηση της.Άμεση σύγκλιση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, ρήξη και σαρωτική αλλαγή γραμμής στην κατεύθυνση του "καμία θυσία για το Ευρώ". Κάλεσμα στις ριζοσπαστικές δυνάμεις για συμπόρευση με βάση αυτό το πλαίσιο. Κατάρριψη των υπεύθυνων αυτού του πολιτικού και ηθικού Βατερλό. Οργάνωση του κινήματος στο δρόμο. Πολιτικές και Κοινωνικές δυνάμεις να παλέψουν ως μία γροθιά!Παρουσίαση του προγράμματος εξόδου από το Ευρώ. Σχέδιο εθνικοποίησης των συστημικών τραπεζών, κατάθεση αρχών παραγωγικής ανασυγκρότησης και κάλεσμα προς τις κοινωνικές δυνάμεις να συστρατευθούν και να στηρίξουν με την εμπειρία τους και τη δουλειά τους αυτή την κατεύθυνση. Διαμόρφωση νέου πλαισίου διεθνών συμμαχιών στη κατεύθυνση της Ειρήνης και της προστασίας της Πατρίδας.Μπουρλότο στην Ευρωζώνη. Δεν είναι φίλοι μας - είναι εχθροί μας. Μπροστά μας έχουμε έναν πόλεμο. Συμμαχία με τους λαούς - πόλεμο με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις!

Ο Ν. Καζαντζάκης είπε ανάμεσα σε άλλα:
Νιώθω ότι χτυπάμε το κεφάλι μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή θα σπάσουν και τα σίδερα!

Αυτή είναι η δικιά μας Ελλάδα. Η Ελλάδα που κατάπιε τόσους και τόσους τέτοιους για να ανθίζει κάθε φορά μετά το άνθος της ελευθερίας και της ελπίδας. Θα νικήσουμε!
Keywords
Τυχαία Θέματα