Ομπάμα: «Η Λιβύη κέρδισε την επανάσταση»

Για το θάνατο του Λίβυου ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι μίλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος προειδοποίησε τους απολυταρχικούς ηγέτες σ' ολόκληρη τη Μέση Ανατολή ότι αυτά τα καθεστώτα «έχουν μοιραίο τέλος».

Ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για «ιστορική μέρα για τη Λιβύη», ενώ, απευθυνόμενος προς τον λιβυκό λαό, είπε «κερδίσατε την επανάσταση σας». Ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας θα είναι «μακρύς και δύσκολος», πρόσθεσε, για να υποσχεθεί ότι οι ΗΠΑ και
η διεθνής κοινότητα θα «σταθούν εταίρος στο λαό της Λιβύης, στη διαδικασία για την χάραξη ενός μέλλοντος με αξιοπρέπεια, ελευθερία και ευκαιρίες»...
Επεσήμανε ότι οι Λίβυοι, τώρα, έχουν μεγάλη ευθύνη να χτίσουν μια «περιεκτική, ανεκτική και δημοκρατική» χώρα, και τους κάλεσε να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την διεθνή κοινότητα, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τόνισε την αποτελεσματικότητα της απόφασης των ΗΠΑ να επιδιώξουν ευρεία διεθνή υποστήριξη για την αποστολή στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ «ξόδεψαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή».
Keywords
Τυχαία Θέματα