Ο βλαξ παραμένει αήττητος!

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΟΤΕ (σαν σήμερα και πριν από45 χρόνια) ξημερώναμε με τανκς στους δρόμους και πίκρα στην ψυχή. Για τουςαγώνες του 1-1-4 και την αγωνία της δημοκρατίας στον τόπο όπου γεννήθηκε.Σήμερα, ξημερώνουμε με πρωτοσέλιδα «περί το χρυσίον» και για τις εκλογές που θαμας αναδείξουν «σωτήρες» άλλου τύπου. Με τη δημοκρατία ποδοπατημένη δίπλα στοσύνταγμα που το εφαρμόζουμε κατά…γράμμα.ΑΦΟΥ, λοιπόν, θυμίσουμε τα...........«σάπια κρέατα» και τους σακάτηδες απ’ το ξύλο στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και θυμηθούμε τηνκομματιασμένη Κύπρο,
ας μιλήσουμε για τα σημερινά που «καίνε», προεκλογικάκαι…ελληνικά. Για νοοτροπίες που μας πάνε πίσω, πέρα απ’ τις πονηριές τωνεξυπνάκηδων που τις πληρώνουμε συνολικά.
ΔΕΝ έκλεβαν (την εφορία) μόνοοι δυνατοί. Την έκλεβε όποιος μπορούσε, ανά πάσα στιγμή και με τις διαβαθμίσειςτου κλέφτη. Κι αν, σήμερα, σου κόψει απόδειξη π.χ. υδραυλικός, τηλεφώνησέ μου.Βρεθήκαμε με άδεια ταμεία και με απλωμένες δαπάνες, μελαγχολήσαμε κοιτώντας ταμισοτελειωμένα δημόσια έργα, καλύψαμε τα κενά των μεγαλοφοροφυγάδων, μαςκακοφάνηκε κι αρχίσαμε το…μοιρολόι. Για τη φοροδιαφυγή και την κατάντια μας,για την αδιαφορία των κυβερνώντων να εφαρμόσουν δίκαιο φορολογικό σύστημα. ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ στο χείλος τουγκρεμού, λειτούργησαν τα ανακλαστικά μας, ψαχτήκαμε για πληγές και ψάξαμε για λύσεις. Ανακαλύψαμε πωςοι «κουτόφραγκοι» μας είχαν προτείνει, στο παρελθόν, ειδικούς για τη σύλληψητης φορολογητέας ύλης, στην Ελλάδα της αρπαχτής. Γερμανοί να μας εξοπλίσουν μετην τεχνογνωσία τους, για να χώσουμε στο σάκο τους διαβόλους της φοροκλεψιάς.Το αρνηθήκαμε…εθνικά και πάμε παρακάτω. ΣΤΟ σήμερα με την αδήριτηανάγκη για μέτρα και αλλαγές. Με κυβερνήσεις που αλλάζουν, αλλά με νοοτροπίαπου δεν αλλάζει. Βρίσαμε τους Γερμανούς ως αίτιους των δεινών μας, τους«τρομοκρατήσαμε» μη μας…ξανάρθουν και τους στείλαμε μήνυμα πως δεν τουςγουστάρουμε ούτε καν σαν ναρκοσυλλέκτες (για λογαριασμό μας),επιμένοντας…ελληνικά.ΠΗΡΑΝ το μήνυμα, μαςδιεμήνυσαν πως φοβούνται για την…σωματική τους ακεραιότητα αν τολμήσουν να’ρθουν στην Ελλάδα, δεν ήρθαν κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Με τουςτραμπούκους χωρίς «δουλειά», με την γκρίνια μας για εκτόνωση, με το βρισίδι μημας έρθουν κουτόφραγκοι κι αλλάξουμε «συνήθειες», με το μάτι άγριο να κλέψουμεπριν μας κλέψουν και με τους μεγαλοφοροφυγάδες να στήνουν χορό πάνω στηνκουτοπονηριά των κορόιδων που πληρώνουμε.ΔΕΙΧΝΕΙΣ του βλάκα τη σελήνηκαι σου κοιτάει το δάκτυλο, παραμένοντας…αήττητος.
Keywords
Τυχαία Θέματα